Debat: Kvinderne vælger selv at besøge fangerne


Debat: Kvinderne vælger selv at besøge fangerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Vicky Bender Lorenzen, tidligere fængselsbetjent, nu jurastuderende og folketingskandidat på Fyn (SF), Odensevej 24 B, Ringe
JONAS FOTOGRAFI
Debat FAA. 

Læserbrev: Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet vil nægte afsonere at få besøg. De henviser til Peter Madsen og Peter Lundins sager og vil lave restriktioner for deres besøg.

Det er en del af et helt almindeligt afsoningsforløb, at man kan modtage besøg som indsat, hvis ellers den besøgende kan godkendes.

Hvis man er bekymret for de kvinder, der kommer på besøg, kan jeg berolige politikerne. Kvinderne har selv valgt det. Faktisk har de endda haft tid til at tænke deres beslutning grundigt igennem.

Proceduren er nemlig lidt mere end et telefonopkald: Først skal der søges skriftligt, så skal ansøgningen godkendes, og først derefter kan der bestilles besøg, og inden det er muligt, at få en tid til besøg, kan der også gå dagevis.

Hvad bliver det næste? Hvis den indsatte har børn, må de så heller ikke komme på besøg? Er det i givet fald i barnets tarv at miste kontakten med sine forældre?

Vi lever i et civiliseret samfund, og vi skal ikke nægte indsatte besøg, uanset hvad vi synes om deres kriminelle handlinger.

Hvis man ikke vil tænkte på de indsatte, skal man måske overveje, hvad det betyder for arbejdsmiljøet i fængslerne. Ved at fratage indsatte basale rettigheder, vil man belaste fængselsbetjentenes arbejdsmiljø endnu mere.

Det har personalet i fængslerne ikke brug for; de kører i forvejen hårdt på med mange vagter, alt for få betjente på landsplan og et gennemsnitligt sygefravær på 27 pr. år samtidig med, at der i gennemsnit overfaldes to betjente hver dag. Så dårligere arbejdsmiljø er der derfor ikke brug for.

Derfor mener jeg, vi skal tage de store briller på, arbejde ud fra principper og ikke lade følelserne råde. Hvis vi gør det, kan vi nok undgå de fleste symbolpolitiske forslag, selvom der snart er valg.

Debat: Kvinderne vælger selv at besøge fangerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce