Debat: Kroppen som samtaleemne


Debat: Kroppen som samtaleemne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jane Heitmann, medlem af Folketinget for Venstre, sundhedsordfører
Michael Bager/Scanpix Denmark
Debat FAA. 

Læserbrev: "Uge Sex" er ugen, hvor Sex & Samfund arrangerer seksualundervisning rundt på landets grundskoler. Traditionen tro finder forløbet sted i uge 6. I år sættes der fokus på kroppen med særlig vægt på kropsnormer, kropsglæde og kropsbevidsthed. Jeg deltager selv i undervisningen i en 6. klasse på Tarup Skole.

Temaet er yderst relevant i en verden, hvor mange unge jagter den ideelle krop. På sociale medier bliver vi mødt af utallige billeder og videoer, hvor kroppen er i fokus. Der findes virtuelle værktøjer, der gør det muligt at forme og fremvise præcis den krop, man ønsker. Et billede af en redigeret krop kan give et fordrejet billede og en usand fremstilling af virkeligheden. Hvis man ofte færdes på sociale medier og ens verdensbillede formes af de "selvformede kroppe", så er det nemt at få knækket ens selvværd. Ingen er perfekte. Det glæder mig, at Sex & Samfund tager emnet op. Det er helt nødvendigt, at unge lærer at elske deres krop, som den er. Også med de småskavanker, som vi hver især må lære at leve med. At vi ikke ligner hinanden er jo netop det, der gør hver enkelt af os unik.

Trivsel går ofte hånd i hånd med selvværd. Det er derfor helt centralt, at ikke kun skolen, men også at vi forældre tager snakken med vores børn om kropsglæde. Livet går videre, selv om man har en bums på næsen, en anden hårfarve end den, der trender netop nu, eller ønsker sig lidt længere øjenvipper. Livsglæde og evnen til give og tage imod kærlighed starter ved os selv - og alle har ret til at elske og opleve glæden ved at blive elsket - uanset hvilken krop, man er født med.

Jeg håber, at "Uge Sex" igen i år giver anledning til god debat, hvor de unge får mulighed for at tale frit og uhindret om det at vokse op i en tid, hvor vi alle kan få den perfekte krop på internettet, men som jo langtfra ligner den krop vi møder i spejlet hjemme i entreen.

Debat: Kroppen som samtaleemne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce