Debat: Konfliktkaos - vi har ikke noget valg


Debat: Konfliktkaos - vi har ikke noget valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Käthe Lund, TR for dagplejerne i Svendborg Kommune, FOA, Merete Henriksen, FTR for pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter i Svendborg Ko

Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Når konflikten rammer så husk at rette frustrationerne den rigtige vej. Fagforeningerne har varslet strejke for 80.000 offentligt ansatte, men 450.000 bliver sendt hjem af arbejdsgivernes totale lockout. Det, der kommer til at skabe kaos i danskernes hverdag, er altså konsekvensen af denne lockout. Her har vi mistanke om, at lockouten er skabt for at skabe forudsætninger for et lovindgreb, hvor staten fastsætter lønnen. Dermed har man totalt underkendt "Den danske model".

Der er ingen af organisationerne i forhandlingsfællesskabet, der ønsker at tage forældre, børn, syge, udsatte og ældre som gidsler. Men vi er nødt til at stå fast i denne konflikt. De seneste tre overenskomstperioder har vi holdt os tilbage i erkendelse af, at der var økonomisk krise, men sådan er det ikke længere. Der er vækst i vores samfund.

Det er faktuelt, at vores lønstigninger stort set er blevet ædt op af løn- og prisfremskrivning. Leveomkostningerne for de offentligt ansatte er de samme som for alle andre. Derfor vil vi omsorgsmedarbejdere på det kommunale område blive fastholdt på et lavtlønsniveau. Det har betydning for rekrutteringen til den offentlige sektor, som det er vigtigt at huske på er en forudsætning for, at det private arbejdsmarked kan fungere.

En anden dimension af konflikten er vilkårene for de offentligt ansatte. Vi oplever år efter år nedskæringer, hvor man ser medarbejderne som en omkostning i stedet for en ressource, der skaber værdi for borgeren. Vi er blevet færre, og presset er blevet større. Dette skaber grobund for større ineffektivitet og øget fejlprocent.

Når konflikten rammer, så husk at vi i forhandlingsfællesskaberne ikke ønskede en storkonflikt. Med den eksisterende konfliktoptrapning frygter vi nu for, at værdierne i den danske model bliver sat ud af spillet. Vores kamp handler om anerkendelse af den indsats, vi som offentligt ansatte yder hver dag. Vi udgør rygraden i samfundet og kæmper for at opretholde kvaliteten i vores alles velfærd. Vi er sikre på, at alle borgere, forældre og pårørende også er optaget af kvaliteten i velfærdsydelserne.

Debat: Konfliktkaos - vi har ikke noget valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce