Debat: Kommunen svigter genbruget


Debat: Kommunen svigter genbruget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Rudi Rusfort Kragh på vegne af bestyrelsen i By og Land-Sydfyn, Krovej 15, Vester Skerninge
Byskolen
Debat FAA. 

Læserbrev: Svendborg Kommune går ind for genbrug. Men når det er kommunen selv, der skal genbruge, så kniber det åbenbart mere med at få øje på fordelene.

Et helt aktuelt eksempel handler om Ørkildskolerne, de tidligere Byskolen og Østre Skole, samt Svendborg Musikskole. Skolerne skal have udskiftet vinduerne efter år med mangelfuld vedligeholdelse. Især den tidligere Byskolens vinduer skulle være i så dårlig stand, at de ikke står til at redde. Mener kommunen.

Det mener vi i By og Land Sydfyn er en helt forfejlet beslutning. Der er tale om vinduer, lavet i langt bedre træ, end nutidens vinduer. Og selv om man naturligvis ikke kan bedømme kvaliteten via en besigtigelse fra gaden, så siger al erfaring, at almindelig vedligehold og en grundig restaurering altid vil kunne betale sig. Med den rette behandling og rettidig omhu vil den slags vinduer sagtens kunne holde 100 år endnu. Og med den rette behandling vil det formentlig, på den lange bane, endda være billigere end nye vinduer, da både mure- og malerarbejde kan spares. En kassering virker derfor helt uforståelig.

Det er for sent at ændre noget i den aktuelle sag. Sagen viser dog, at der har manglet en klar politisk holdning til bæredygtig bygningsdrift herunder vedligehold af bygningselementerne.

Vedhæftet: To billeder af vinduerne på Musikskolen; det ses af rammen er af en anden kvalitet og at glassene i vinduerne har forskellig funktion (det gamle kan man se igennem, det nye glas bliver nabobygningen spejlet i). Foto: By og Land-Sydfyn.

Debat: Kommunen svigter genbruget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce