Debat: Kommunal udligning - drop det


Debat: Kommunal udligning - drop det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Valle Hansen, Ramsherred 5, Rudkøbing
Tim Kildeborg Jensen/©Tim Kildeborg Jensen
Debat FAA. 

Læserbrev: Lad de rige københavnske kommuner beholde deres skattekroner. Vi skal ikke bede dem om almisser. Til gengæld er der god grund til at kigge på, hvad vores egne skattekroner egentlig bliver brugt til. Vi betaler skat til kommune og til stat, og så betaler vi moms - de fleste i hvert fald.

I runde tal skal Langeland Kommune klare sig for 1 milliard kroner, som vi langelændere betaler i kommuneskat. Til staten betaler vi nok mindst et tilsvarende beløb i skat og moms. Men hvad får vi egentlig for de penge?

Lad os først kigge på justitsministeriet, som politiet hører ind under. Politiets tilstedeværelse på øen er at sammenligne med storkebestanden - altså uhyre sjældne gæster. Politiet har desuden vældig travlt med at bevogte grænsen til Tyskland og stå terrorvagt i Gentofte, hvor alle ambassaderne ligger. Hvorfor skal vi være med til at betale det?

Udlændinge- og integrationsministeriet: De få flygtninge vi har på øen, kan vi nok selv klare uden hjælp ude fra. Langelændere er eksperter i integration gennem mangeårigt tæt samarbejde mellem indfødte og tilflyttere. Der er jo ikke meget forskel på at integrere en syrer og en københavner. Derfor er der heller ingen grund til, at vi bidrager til den kasse.

Trafikministeriet: Den eneste statsvej, vi har på øen, er de syv kilometer mellem Rudkøbing og Spodsbjerg - og så en gammel udslidt bro. Med en mindre broafgift skulle de udgifter sagtens kunne dækkes.

Forsvaret, undskyld mig, men hvem skulle vi forsvare os imod? Det er jo grinagtigt at tale om terrortrussel på Langeland, og hvorfor skulle vi så bidrage til en krig 4000 kilmoeter herfra. Siden Langelands bidrag under den kolde krig i tresserne har der ikke været behov for noget forsvar.

Uddannelse: Ingen institutioner på øen.

Sygehus: Lukket for længst.

Fiskeri og landbrug: Lad dem passe sig selv.

Og sådan kan man jo blive ved.

Ergo, afskaf statsskatten og sæt momsen ned til fem procent.

Således behøver vi slet ikke gå tiggergang hos de rige kommuner og hos indenrigsministeriet.

Kære Tonni: Tag lige de argumenter med dig næste gang, du skal besøge Ammitzbøll-Bille.

Som vi sagde i gamle dage, når promillerne steg: Frit Fyn til Ejderen og Langeland ud af NATO.

Eller skulle vi måske overveje selvstændighed?

Debat: Kommunal udligning - drop det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce