Debat: Kommende udfordringer
Af: Ulrik Sand Larsen, regionsrådsmedlem for Venstre, Halfdansvej 41, Thurø

Læserbrev: Som nuværende regionsrådsmedlem og Sydfyns kandidat til det kommende regionsråd vil jeg beskrive, hvilke indsatsområder der efter min mening er vigtige for det sydfynske område.

Vi skal udvikle et sundhedsvæsen, som er præget af kvalitet og tryghed for den enkelte patient. Lad os sætte mere fokus på kvaliteten i behandlingerne frem for kvantiteten og derfor skal vi af med to procent effektiviseringsbidraget.

Svendborg Sygehus skal udvikles til et velfungerende specialsygehus, hvor der fortsat skal være fødeklinik og medicinsk akutindtag. Vi skal forbedre vilkårene for de psykiatriske patienter. Der er i budgettet for 2018 sat 30 millioner kroner af til den psykiatriske afdeling i Svendborg, så vi får forbedret de fysiske rammer.

Vi skal have fokus på at nedsætte både den fysiske og den medicinske tvang, og vi skal sætte mere fokus på den socialpsykiatriske og den terapeutiske behandling. Vi skal have brugerstyrede senge på alle vores psykiatriske afdelinger, så ingen patienter nægtes indlæggelse.

Vi skal stadig have fokus på den kollektive trafik, så den også fungerer i yderområderne. Vi har i det netop vedtagne budget friholdt den kollektive trafik for yderligere besparelser - det er jeg godt tilfreds med.

Så der venter mange og spændende opgaver for det kommende regionsråd.