Debat: Kom ind i forebyggelseskampen, Venstre


Debat: Kom ind i forebyggelseskampen, Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Flemming Møller Mortensen, sundhedsordfører og Trine Bramsen, retsordfører, medlemmer af Folketinget for Socialdemokratiet
Samråd om ungdomskriminalitet
Debat FAA. 

Læserbrev: Venstres sundhedsordfører, Jane Heitmann, konstaterer her i avisen 25. februar, at "Socialdemokratiets nye mantra i sundhedspolitikken lader til at være: fra behandling til forebyggelse".

Det har Venstre fuldstændig ret i. Vi vil vægte forebyggelse af sygdom meget højere end den nuværende regering.

Venstres ordfører er også ude med riven efter et af vores konkrete forslag, der nemlig er særligt målrettet forebyggende sundhedstjek af mennesker, der er i særlig risiko for at udvikle kroniske sygdomme.

Forslaget handler om at bekæmpe den helt urimelige, men desværre også forudsigelige sociale ulighed i sundhed, vi har i Danmark. Den betyder blandt andet, at de dårligst stillede danske mænd snydes for 10 leveår i forhold til de bedst stillede mænd.

Man må forstå på Venstre, at de er enige i intentionen med vores forslag. Venstre synes bare, forslaget vil være svært at udføre i praksis - og derfor er de modstandere af det.

Tja, sådan kan man jo altid vælge at sætte sig over i hjørnet med korslagte arme. Lad os sammen være glade for, at tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) ikke tænkte sådan, da han satte arbejdet med den første kræftplan i gang for snart 20 år siden. For hvis man ser et problem, har man da som ansvarlig politiker et ansvar for at løse det i stedet for at give op på forhånd.

Men i stedet for at gøre noget ved uligheden i sundhed, vælger Venstres ordfører i stedet at forsikre os om, at "vi i Venstre ser det som en vigtig opgave at styrke forebyggelsen".

Så kan det bare undre, at Venstres sundhedsminister, Ellen Trane Nørby, konsekvent har nægtet at gøre noget ved det største sundhedsproblem, vi har i Danmark: At flere og flere af vores børn og unge under 18 år begynder at ryge. 44.000 af dem, der er født efter år 2000, kan se frem til at dø af rygning, hvis vi ikke griber ind politisk.

Alligevel vælger sundhedsministeren at gå imod både Venstres gruppeformand, Søren Gade, og Venstres regionsrådsformand, Stephanie Lose, der begge bakker op om Socialdemokratiets forslag til at sætte en stopper for, at vores børn og unge pådrager sig en dødelig afhængighed af cigaretter. Kom nu ind i kampen for forebyggelse, Venstre.

Debat: Kom ind i forebyggelseskampen, Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce