Debat: Klodens fremtid ser dyster ud


Debat: Klodens fremtid ser dyster ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Keld Mølsted, Bjørnøvej 37, Svendborg
Tim Kildeborg Jensen
Debat FAA. 

Læserbrev: Vi ser unge over store dele af Europa, der agiterer for en langt større indsats for klimaet. Det er meget opløftende, men måske også bekymrende, hvis det om 10, 20, 30 år viser sig, at vi ikke er nået ret meget længere med klimaforbedringerne.

Hvilke frustrationer vil det ikke medføre?

Hvorfor nu så pessimistisk? Det meste af verdens befolkning, der lever uden for Europa og Nordamerika har en levestandard, der er meget lavere end vores. De vil selvfølgelig forsøge at nå op på vores niveau. Men skal det lykkes, vil det indebære en langt større forurening og et langt større forbrug af klodens ressourcer.

I det perspektiv gavner det ikke ret meget, at vi spiser mindre kød eller flyver lidt færre gange.

I løbet af historien har klimaet vekslet mellem varme og kølige perioder. Hastigheden hvormed skiftet er sket de seneste 20-30 år er meget bekymrende og er en af grundene til, at videnskaben næsten enstemmigt har slået fast, at klimaændringerne er menneskeskabte.

Det kunne være interessant, hvis samme videnskabsfolk kunne fortælle, om klimaændringerne tidligere er sket over lige så korte perioder.

Hvis det med rimelig sikkerhed kan fastslås, at ændringerne udelukkende er menneskeskabte, har jeg svært ved se, at der er andre muligheder end indførelse af atomkraft med alle de sikkerhedsmæssige problemer, det vil medføre. For ikke at tale om deportering af affaldsprodukterne.

Ønsker jeg, at mine børnebørn og deres børn skal leve med atomkraftens problemer? Nej, det gør jeg ikke, men set fra min stol er det måske værre at leve med alternativet. Altså en stadig større forurening.

Mit håb er, at teknologien kan løse problemerne uden a-kraft. Men særligt optimistisk er jeg altså ikke.

Debat: Klodens fremtid ser dyster ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce