Debat: Kaos i Familieafdelingen - hvem har børneperspektivet?


Debat: Kaos i Familieafdelingen - hvem har børneperspektivet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Annette Blynél, socialrådgiver og byrådskandidat (SF), Strandgade 27, Svendborg
Annette Blynel
Debat FAA. 

Læserbrev: De sidste dage er der skrevet mangt og meget om store udfordringer i Familieafdelingen i Svendborg. Området sejler, siges der. Politikerne falder næsten over hinanden for at forklare sig og ikke mindst fralægge sig ansvaret for udviklingen: "Vi har gjort, hvad vi kunne", er budskabet.

Må jeg lige minde om, at det her handler om omsorgssvigtede børn. Børn, hvor forældrene desværre ikke selv magter at sikre børnenes udvikling. Børn, som ikke tidligere i deres liv har oplevet, at voksne vil dem noget godt. Børn, hvor det er nødvendigt, at den offentlige myndighed tager over og sikrer deres udvikling.

Vi ved også, at barnet ofte oplever sig svigtet og afvist af mange. En følelse, der kan få fatale følger, hvis barnet ikke får den nødvendige støtte. Vi ved også, at alle børn som udgangspunkt har tillid til de voksne. Børnene bestræber sig altid på at imødekomme de voksnes forventninger, i håb om at de til gengæld mødes af voksne, der vil dem.

Myndigheden har derfor et meget stort ansvar, og svigtes der også her, så er det jo næsten ikke til at holde ud. Derfor er det nødvendigt, at vi stiller store krav til myndigheden.

Grundlæggende har jeg tillid til forvaltningens faglighed og gode hensigter. Men tilliden er ved at rinde ud. De store udfordringer med mistrivsel og sygemeldinger, har været kendt i fagkredse i meget lang tid. Hverken ledelsen eller politikerne har reageret tilstrækkeligt hurtigt. Så gør da for pokker noget ved det.

Giv den gode socialfaglige medarbejder ordentlige arbejdsvilkår. Slip fagligheden fri og giv mulighed for, at medarbejderen kan få en ordentlig relation til forældre og børn. Familierne skal inddrages og tales med - ikke om. Det tager tid. Task force skaffer jo ikke flere ressourcer.

Jeg tror godt, at medarbejderne allerede kender en god løsning. Spørg dem, involver dem, giv dem kompetencen til at anvende deres faglighed. Og det skal være nu.

Jeg håber det bedste for alle parter - forældre, børn og medarbejdere.

SF vil følge områdets udvikling tæt og vil naturligvis til de kommende budgetforhandlinger på ny fremsætte forslag til opnormering i familieafdelingen.

Debat: Kaos i Familieafdelingen - hvem har børneperspektivet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce