Debat: Journalistisk arbejde udført på vej ned i en elevator

Chris Hammeken er turist- og erhvervsdirektør på Ærø. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Debat: Journalistisk arbejde udført på vej ned i en elevator

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: I onsdags fik jeg morgenmaden galt i halsen, da jeg læste artiklen om bryllups-situationen på Ærø i Fyns Amts Avis.

Fyns Amts Avis skrev blandt andet i overskriften, at Ærø har 56 procent færre bryllupper de første fire måneder af 2019 i forhold til samme periode sidste år. Det er korrekt, men avisen havde ikke ulejliget sig med at udregne og skrive, at Ærø har 82 procent færre godkendte vielser i 2019 i forhold til samme periode i 2018.

Faldet på 82 procent er en væsentlig information, da det siger noget om den nye lovs betydning for bryllupsturismen. Årsagen til at det går bedre med afholdte vielser på Ærø end for nye godkendte vielser skyldes, at flere hundrede par fik sagsbehandlet deres sager i slutningen af 2018 hos kommunen, da parrene meget rigtigt forudså, at sagsbehandlingen med den nye lov i 2019 ville blive langsommelig. De vielser, der blev godkendt i slutningen af 2018 grundet den nye lovs kommen - og som nu afholdes i 2019 - er ekstraordinære, og er hermed ikke udtryk for en varig forbedring i de kommende år.

En anden væsentlig udeladt information i artiklen var erhvervslivets syn på situationen. Bryllupsturisme er et erhverv, og når man ikke har deres syn på situationen med i artiklen, så må indholdet enten betegnes som mangelfuldt, vildledende eller udført i al hast på vej ned i en elevator.

Virksomhederne inden for bryllupsturismen oplever en markant nedgang i omsætningen og er herudover meget frustrerede over den fortsatte kritisable sagsbehandling hos den statslige centrale enhed, hvilket igen betyder, at velmenende og lovlydige par med mange bryllupsgæster fravælger Danmark.

Problemerne ses ikke bare på Ærø, men også i de andre "bryllups-kommuner". Det er på alle måder frustrerende at være vidne til, når vi godt ved, hvordan udenlandske vielser skal sagsbehandles, så vi dels undgår proforma-ægteskaber og dels fortsat opretholder en blomstrende bryllups-turisme i Danmark.

Debat: Journalistisk arbejde udført på vej ned i en elevator

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce