Debat: Jo, 3F-ledige skal stå til rådighed


Debat: Jo, 3F-ledige skal stå til rådighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peter Halkjær, Dansk Erhverv
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: 3F spørger i et indlæg, om Dansk Erhverv har fået hedeslag, når vi pointerer, at der er et problem med at få alle jobparate ledige til at søge aktivt og stå til rådighed for de jobmuligheder, der viser sig.

Baggrunden er, at Danmarks Statistik har spurgt 15.000 danskere om deres tilknytning til arbejdsmarkedet. Herunder har de spurgt dagpengeledige og kontanthjælpsmodtagere, om de er parate til at begynde på et job inden for to uger? Om de har søgt arbejde? Og om de ønsker et arbejde?

Hver tredje jobparate kontanthjælpsmodtager og hver sjette dagpengeledig svarer nej til mindst et af spørgsmålene.

Når så stor en andel af jobparate ledige, via svar på spørgsmål om hvorvidt de er aktivt jobsøgende, tilkendegiver, at de reelt ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, er der et behov for at stramme op. Derfor efterlyser vi skærpede sanktioner over for præcis denne gruppe ledige.

Og det mener vi helt uafhængigt af temperaturen udenfor. Med den rette motivation i ryggen udgør disse ledige en værdifuld reserve af arbejdskraft, der er uundværlige som nye kolleger ude på alle de arbejdspladser rundt om i landet, hvor det er svært at finde folk. Derfor kan vi ikke bare lade stå til. De mange ledige medlemmer af 3F's a-kasse, der både er motiverede, og som gør, hvad de kan for at finde nyt arbejde, er ikke en del af problemet. Derfor vil de heller ikke blive ramt, hvis der indføres skærpede sanktioner over for ledige, der ikke står til rådighed, sådan som vi foreslår.

Debat: Jo, 3F-ledige skal stå til rådighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce