Debat: Invester i godt arbejdsmiljø - trods sparetider!


Debat: Invester i godt arbejdsmiljø - trods sparetider!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Fællestillidsmand Mie Vode Moll og TR-suppleant i Familie og Uddannelse Majken Ravnås på vegne af medlemmer af Dansk Socialrådgiverforening i F

Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Medlemmer og tillidsvalgte fra Dansk Socialrådgiverforening i Svendborg kæmper for at børn, unge og familier får den fornødne og rettidige sagsbehandling og indsats. Vi ønsker en familieafdeling, hvor et barn er en del af sin egen sag og får den rette hjælp og støtte, og hvor samarbejdspartnere oplever tidlig dialog og koordination.

Vi er enige i de udfordringer, som analyserapporten fra task forcen på børne- og ungeområdet beskriver, og er særligt optaget af behovet for en fælles faglig retning samt en lovmedholdelig praksis. Spørgsmålet er nu, hvordan vi griber udfordringerne an?

Vi tror på, at et afgørende middel er en forstærket indsats omkring det fysiske og psykiske arbejdsmiljø for medarbejderne i familieafdelingen. Et godt arbejdsmiljø for socialrådgiverne er også til gavn for de børn, unge og familier, der skal drage nytte af socialrådgivernes arbejde. Når medarbejderne trives og har et godt arbejdsmiljø, lægges grunden for god kvalitet i den sociale indsats. Derfor bør kommunen investere i familieafdelingens arbejdsmiljø.

Medarbejderne i familieafdelingen har via dialog med ledelsen og igennem arbejdspladsvurdering udtrykt bekymring for, hvordan manglende lovmedholdelighed, sagspres, skift af ledelse og medarbejdere påvirker arbejdsmiljøet og trivslen.

Stresssygemeldinger og stigende sygefravær er ofte symptomer på dette. Den afledte konsekvens af et godt arbejdsmiljø og færre sygemeldinger vil være, at barnet og den unge får udredt støttebehovet indenfor de lovmæssige rammer. Vi anbefaler derfor, at der arbejdes med velkendte arbejdsmiljøfremmende redskaber såsom medarbejderudviklingssamtaler med kompetenceplaner, fysiske og psykiske arbejdspladsvurderinger med handlingsplaner, social kapital samt prioritering af arbejdsopgaver, så den enkelte medarbejder oplever sammenhæng mellem arbejdsopgaver og arbejdstid.

Når der skal sættes en fælles faglig retning og sikres en lovmedholdelig praksis, kræver dette tid, opkvalificering, samt nærledelse i hverdagen. Familieafdelingen er i gang med undervisningsforløb, sagsgennemgange, genopretning af tidligere sagsforløb samt sagsbehandling i igangværende og nye sager. Genopretningen af familieafdelingen kræver noget af os alle.

Så kære samarbejdspartnere, vi har fortsat behov for jeres forståelse og hjælp i samarbejdet omkring sårbare børn, unge og familier i Svendborg Kommune.

Kære børn, unge og familier, vi ønsker at være den gode socialrådgiver for jer alle, men ved samtidig at prioriteringerne er hårde, hvorfor nogle venter lang tid på hjælpen.

Kære politiker og ledelse i Svendborg Kommune, vi kan ikke understrege det nok: Invester i godt arbejdsmiljø og god sagsbehandling. Det betaler sig.

Debat: Invester i godt arbejdsmiljø - trods sparetider!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce