Debat: Ingen parallelsamfund i fremtiden


Debat: Ingen parallelsamfund i fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Anders Johansson, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Torsdag præsenterede regeringen sit ghettoudspil, der skal gøre op med parallelsamfundene. Alt for længe har vi set områder på danmarkskortet fjerne sig fra resten af samfundet. For mange taler ikke dansk, har ikke et arbejde, deltager ikke i det danske civilsamfund og lever af offentlig forsørgelse.

Problemer forsvinder som bekendt ikke af sig selv. Det er derfor helt afgørende, at vi skrider ind. Tidligere tiltag har ikke løst problemerne, og derfor bliver vi nødt til at tage nogle hårde og stramme metoder i brug.

Regeringens initiativer indebærer blandt andet, at det skal være muligt at rive flere bygninger ned. Flytter man til en ghetto, vil man få en lavere overførselsydelse. Og man kan slet ikke flytte dertil, hvis man er på integrationsydelse. Det er hårdt, men det er nødvendigt.

Det danske sprog er en hjørnesten i vores samfund. Derfor indfører vi på nogle skoler sprogprøve i 0. klasse, og gør det samtidig obligatorisk at sende sit barn i daginstitution, fra barnet er et år, hvis det vokser op i en ghetto. Det er utraditionelle værktøjer. Men som samfund kan vi ikke acceptere, at man kan leve et helt liv her i landet, uden at kunne dansk.

Årtiers fejlslagen integration betyder, at alt for mange ikke er en del af fællesskabet. De lever i parallelle samfund med parallelle normer og kulturer. Det svækker tilliden i samfundet, udforer vores sammenhængskraft og ikke mindst vores samfundsorden. Det er nødvendigt for hele samfundet, at de mennesker bliver en del af fællesskabet. For kun i et stærkt fællesskab er der plads til forskellighed.

I Det Konservative Folkeparti vil vi ikke lade stå til, når værdier som ligestilling og frisind byttes ud med social kontrol og genopdragelsesrejser. Vi skal give et stærkt og samlet dansk fællesskab videre til de kommende generationer - ellers står de med en kæmpe regning økonomisk og kulturelt. Det er sidste mulighed, hvis vi skal forhindre indgroede parallelsamfund, som dem vi ser andre steder i Vesteuropa.

Debat: Ingen parallelsamfund i fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce