Debat: Idéer til hvordan Svendborg kan investere os ud af krisen


Debat: Idéer til hvordan Svendborg kan investere os ud af krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kristian Hansen, Center for Maritim Arkitektur, Kullinggade 27, Svendborg
19 arkitektstuderende
Debat FAA. 

Synspunkt: Her den anden dag læste jeg et debatindlæg i FAA om at investere sig ud af en krise frem for at forsøge at spare den væk. Som reaktion på det vigtige og kontante indslag bringes her et par idéer til anlægsprojekter, som vi i Svendborg Kommune bør overveje at satse på.

Vi kan ikke komme uden om en massiv satsning for at bringe vores søfartshistorie ind i fremtiden. Et værtskab for TS Pinsestævnet har for alvor været løftestang for en rivende udvikling i byer som Helsingør og Holbæk, som nu begge arbejder for overtage pladsen som Danmarks Maritime Centrum.

1. I Svendborg bør vi melde os på banen med et par nybygninger hos det lokale værft. To bramsejlsskonnerter som Sydfyns humanitære pendant til konventionelle institutioner.

2. Reetablering af færgeforbindelsen mellem Svendborg og Vindeby. Dette grundet massivt pres på Sundbroen, som følge af Femernforbindelsen og dæmningen i Langelandsbæltet.

3. Færger mellem Svendborg og alle byer langs sundet. Dette vil aktivere Svendborgsund og havnene året rundt, og skabe en mulighed for at flere folk kan sejle på arbejde, i skole osv.

4. Kanalsystem, der forbinder bækkene i byen, Sørup Sø, Hvidkilde Sø, Ollerup Sø og Syltemae Ådal. Med slusesystemer, kanooverbæringer og shelterpladser.

5. Ved hver lille havn i Det Sydfynske Øhav opføres et beskedent, klassisk smukt og følsomt tilpasset badeanlæg til anvendelse året rundt, for faste beboere og besøgende.

6. Galgebakken udstyres med højfjeldshotel og gondollift, hvilket passer godt til byens karakter som en blanding af Alperne og Venedig. Påstigning sker flere steder i byen.

7. Termisk bad med restaurant og orangeri indrettes i et rosa glashus oven på Svendborg Vandtårn. Nyd den storslåede udsigt, fra en lyserød sky, mens du drikker bobler i boblebad.

8. Genopførelse af Wandalls Hotel, som karré med grønt gårdanlæg og boliger til blød akklimatisering af storbyboere som netop er flyttet til Sydfyn.

9. Indkøbscentret placeres med fordel i en udrangeret færge med anløb for indkøbslystne øboere i egen båd (flere husker sikkert Langeland 3 -"Det sejlende shoppingcenter").

10. Urban farm over Svendborg Bycenter. Med pesticidløs jord. Et oplagt grønt alternativ til parkering. Butikkerne flyttes ud i gaderne, mens centret indrettes som saltvandsakvarium.

Jeg er sikker på, at mange har haft de samme tanker før mig, hvilket kun bestyrker mig i troen på, at et sats i forhold til ovennævnte vil kunne bringe skuden på ret kurs i Svendborg.

Debat: Idéer til hvordan Svendborg kan investere os ud af krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce