Debat: I modsætning til dig, Sparre, husker jeg Rigskrystalnatten


Debat: I modsætning til dig, Sparre, husker jeg Rigskrystalnatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Erik Dagø, Grønnegade 40, Troense
Michael Nørgaard
Debat FAA. 

Læserbrev: Af alle FAAs læsere forstod kun Haagen Sparre fra Nannasvej i Svendborg ikke mit lille epistel 30. januar 20 18 om hærværket inde i "Kajs Bageri" i Tingbjerg.

FAA bragte desværre ikke mit vedlagte, modbydelige foto af de to psykopater i naziuniform, skrårem og lange støvler i færd med at male JUDE og Davidsstjerne på en forretning. Alt var iscenesat og styret over hele Tyskland for derved at starte en pogrom mod de i forvejen afmærkede jødiske forretninger. Befolkningen var hidset op i deres had til jøderne, og hadet blev udløst om natten den 9. og 10. november 1938 af pøbel og herrefolk i uniform i forening. Formålet var at drive jøderne ud af Tyskland, ikke at plyndre eller rasere (hærge) forretningerne, som det skete i Tingbjerg.

At tyskerne hadede jøderne så meget, at de også stjal fra de nu tilgængelige forretninger, har intet med den egentlige hensigt at gøre. I Tingbjerg blev smadring af butiksruder også anvendt, men her gik nutidens uniformerede (hætteklædte) psykopater endnu videre og smadrede også butikken som magtmiddel - endnu værre i vores demokratiske samfund.

Satte de jødiske indehavere sig til modværge, blev flere af dem slået ihjel - endda af deres naboer. Forinden havde bogbrænding af jødisk og dekadent litteratur fundet sted.

"Rigskrystalnatten", som den rettelig hed, var den synlige start på naziregimets vej mod holocaust. Som en "sikkerhedsrisiko for Riget" blev de jødiske ejere anholdt og sendt i KZ-lejr, og cirka 30.000 forsvandt den nat for altid.

1200 synagoger og bedesteder lod brandvæsenet nedbrænde uden forsøg på slukning. Hitler havde lært af tyrkernes folkemord i 1915 på armenerne; Stalins udrensninger og bevidst skabte hungersnød i Ukraine, og Mussolinis giftgasmassakrer i Etiopien. To tredjedele af de tyske jøder nåede at komme væk, mens Pave Pius sagde nej til at "frikøbe" de sidste jøder. Tilbage var kun den "endelige løsning i gaskamre". Maskerne faldt i Europas hjerte; Goethes, Beethovens, Schillers og Kants m.fl.s land. Hitler og hans tyveknægte havde nu frit spil.

Debat: I modsætning til dig, Sparre, husker jeg Rigskrystalnatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce