Debat: Hvordan kan man starte en ordblindeklub og hvorfor?


Debat: Hvordan kan man starte en ordblindeklub og hvorfor?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hans Samuelsson, Byparken 73, Svendborg
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Jeg synes, at det er vigtigt, at man har en ordblindeklub, fordi der er mange, som har det svært med at forklare, at de er ordblinde. Og fordi der også er mange, som er meget flove over, at de er ordblinde. Fordi ordblinde folk er altså også handicappede, derfor synes jeg, at man skal have flere muligheder omkring sig.

Fordi jeg synes, at ordblinde ikke blive set som handicappede. Jeg synes, at man skal begynde at snakke mere om den svaghed man har, når man er ordblind. Det er vigtigt,  at man bliver hørt om de svagheder, man har. Jo bedre man kommer til at kende folks svaghed, jo bedre kan man begynde at arbejde med dem, som har det rigtig svært.

Ordblinde folk har altså ikke de samme problemer, der er nogle, som er bedre til andre ting og der er nogen, som lærer rigtig hurtigt, dermed at der også nogen, der har rigtig svært ved at lære tingene. Der er også ordblinde folk, som ikke kan skrive deres eget navn, og der er ordblinde folk, som meget hurtigt glemmer de ting, de har lært.

Derfor synes jeg, det er rigtig vigtigt, at man starter op med en ordblindeklub, hvor man kan snakke om alting. Og alt det man snakker om, bliver skrevet ned. Fordi så har man bevis på, at ordblinde folk kan blive hørt, især på kommunen og på Jobcentret.

Der er mange af os, der er på kontanthjælp, som har meget svært ved at søge arbejde og skrive ansøgninger, det har jeg også meget svært ved. Fordi jeg ikke kan skrive ansøgninger, derfor går jeg til arbejdspladserne og søger arbejde, og det er rigtig hårdt. Jeg tror, der er mange, der har det på samme måde, som jeg har. At de har det svært med at søge arbejde på nettet, fordi jeg går helt i stå, hvis jeg skal søge på nettet. Der er mange folk, som har prøvet at vise mig, hvordan jeg skal søge arbejde på nettet, men jeg kan ikke lære det og det er noget af min svaghed, fordi jeg glemmer meget hurtigt de ting, jeg har lært.

På grund af, at vi har sådan nogle svagheder, synes jeg at Jobcentret kunne hjælpe os bedre til at få arbejde, dermed kunne vi måske også få et bedre liv. Da der er mange ordblinde, som har været på kontanthjælp i 25 til 40 år, synes jeg også, der er for mange, som hænger fast i kontanthjælpen, fordi de ikke kan komme videre med deres liv. Hvis jeg ikke var ordblind, tror jeg nok, jeg havde fået en uddannelse og havde et fast arbejde. Så kunne jeg forsørge hele min familie og det er jeg rigtig flov over, at jeg ikke kan, derfor prøver jeg at bestå 9. klasse i dansk. Men det er rigtig hårdt, fordi der er så mange ting, jeg skal huske, alligevel glemmer jeg nogle af de ting, jeg har lært.

Derfor synes jeg, der mangler ufaglærte arbejdspladser i Danmark, fordi de fleste arbejdspladser kun vil have uddannede folk. Vi skal have en anden mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet.

Jeg kunne godt skrive meget mere, men det tager alt for lang tid for mig at få det skrevet ned. Jeg vil derfor meget gerne høre andre ordblinde folk, hvordan de synes, det er at være ordblind. Hvordan har de det med det, og det er vigtigt, at få startet en ordblindeklub. Så kan man snakke om alle de problemer man har, og komme videre i livet.

Jeg synes derfor, det er vigtigt for os at beskytte os selv, fordi vi er ordblinde.

 

Debat: Hvordan kan man starte en ordblindeklub og hvorfor?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce