Debat: Hvor er den forventede mudderkastning blevet af?


Debat: Hvor er den forventede mudderkastning blevet af?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jørgen Fabricius, Kirkevejen 68, Ommel, 5960 Marstal.
Luftfoto fra Ærø
Debat FAA. 

Læserbrev: Kommunalvalget på vor lille ø nærmer sig med hastige skridt, og endnu en gang er der lagt op til politisk mudderkastning og sigen hinanden imod ved enhver tænkelig lejlighed. Eller hvad? For denne gang er det ligesom om, at noget er anderledes. Hvor er den forventede mudderkastning blevet af? Hvorfor er folk ikke i håret på hinanden, som de plejer? Hvorfor fråder deres mundvige ikke af pibesovs og galskab som i de gode gamle dage? Kan øboerne ligefrem være begyndt at respektere hinanden som mennesker, der gerne vil gøre en ekstra indsats for deres ø og ikke blot som dumt fæ, der ikke har fattet en bjælde?

Kan det virkelig passe, at de 45 forhåbningsfulde kandidater til øens kommunalbestyrelse simpelthen alle vil det bedste for vor ø og ikke kan finde noget grimt at sige om hinanden? Er ærøboerne blevet mere positive med tiden? Måske ligefrem lyse af sind? Forholder det sig mon sådan, at det hemmelige selskab til hårdnakket bekæmpelse af "Hva' sa'e je', det går aller", som blev dannet tilbage i midten af 1990'erne, og siden har levet et skjult og dunkelt liv, hvor selskabets medlemmer i ly af mørket har virket for at skabe gåpåmod og livsglæde hos øboerne, nu har sejret ad helvede til?

For er den gamle negative folkestemning ikke vendt og erstattet af en ny og stærk tro på fremtiden? Jo, vist er den så, og det er glædeligt, især for en gammel landsbytosse som undertegnede, der i sine unge år var talsmand for det nævnte selskab, og derfor ikke kan dy sig for smile skævt og kippe med hatten for den nye ånd, der har indtaget øen og blæst det gamle stivsind bort.

Debat: Hvor er den forventede mudderkastning blevet af?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce