Debat: Hverdagen efter valget


Debat: Hverdagen efter valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ejvind Skive, Vestervænget 20, Lohals, Tranekær
Michael Bager
Debat FAA. 

Læserbrev: Efter optællingen af stemmerne fra valget og fordelingen af stemmerne, der blev givet til de berørte partier, stod det klart, at man her på øen ønskede en ny kaptajn/borgmester på broen og en ny blanding af nye/gamle personer i maskinrummet/byrådet. Godt gået at se hele øen stod bag et overvældende flertal for vores nye borgmester.

Nå, men nu kommer hverdagen, og så ønsker vi jo alle, at løfterne under valgkampen bliver påbegyndt. Hvordan er det så gået for den nye borgmester, efter hverdagen har meldt sig? Jo, det er lykkedes ham at få "alle partier" ind i maskinrummet, men ikke nok med det, så er det lykkedes at få alle udvalgsposter fordelt og så snedigt, at alle de nye medlemmer uden erfaring er sat sammen med dem, der har erfaring - godt gået, borgmester.

Baggrunden for at jeg skriver dette er, at hvis man ønsker sig noget andet, skal man være til stede ved møderne og give sig til kende med sine idéer. Jeg har kørt øen rundt og deltaget i en hel del møder og givet mig til kende med idéer, men det største var nok, da jeg til live TV2Fyn under deres valgtur rundt på øen fik lov til at udtrykke mig for alle, der så udsendelsen, så andre udenfor kunne høre, hvordan vi har det på Langeland.

Nu sidder jeg her i dejlige Lohals med mine venner, som tæller indfødte/indflyttere, og alle er både spændte/samt tvivlende på, hvor meget der vil lykkes de næste fire år.

Vi håber på, at de løfter de gav, vil blive efterlevet, nemlig deres løfter til os om, at det vigtigste er, at vi får en super kommunikation og feed-back via internettet og ikke mindst via aviserne, såsom Fyns Amts Avis og vores egen Øboen, for min erfaring er, at især de ældre ikke i høj grad benytter sig af internettet, men at de læser aviserne og på den måde vil langt den største del af befolkningen kunne følge fremgangen af de vedtagne opgaver.

Lad mig nævne dem, som jeg selv har givet idéer/input til: Cykelsti fra Lohals til Bagenkop. Flere varme hænder/ekstra nattevagt på plejehjemmene. Ny busstruktur med store/små busser, som skal lande inde i byen, så ældre kan handle og ikke skal gå lange stræk, disse ture kan evt. gøres som gratis bus eller med minimum betaling. Evt. en natbus fra Svendborg i weekenden. Nordskolen skal sikres, at lederen er på fuldtid, og at vi kan sikre at skolegang heroppe nordpå bliver bibeholdt. Bedre bredbånd til hele øen, dog skal der laves en undersøgelse af behovet. Salg af sommerhuse til udlændinge (et vist antal huse og en prøveperiode på x antal år).

Dette er de ting, som jeg selv synes i øjeblikket er vigtige. Her håber jeg arbejdsgrupperne også kikker på Landsbyklyngerne, således at vi ikke får sammenfaldende projekter. Håber at vi kan få mange gode referater fra arbejdsgrupperne, således at alle på øen kan følge med, og at de, der er tvivlere, kan se fremgangen.

Nå, nu vil jeg slutte, og da vores nye borgmester siger, han vil være borgmester for hele øen, ja, så håber vi, at se ham heroppe i vores dejlige by, Lohals. Tak fordi jeg fik lov til at udtrykke mig om vores valg (selv om jeg kun er tilflytter - det har jeg fået at vide mange gange).

Debat: Hverdagen efter valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce