Debat: Hvad udad tabes, skal indad vindes


Debat: Hvad udad tabes, skal indad vindes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Arne Warming Petersen, Skårupøre Strandvej 112, Skårup
Michael Bager/Scanpix Denmark
Debat FAA. 

Synspunkt: Produktionsbærende østeuropæere, som aldrig har kostet integrationskasserne penge, rejser nu frivilligt hjem igen og de produktionstræge ghettodannelser skal bringes til at fylde de tomme pladser ude mod vest i produktions-Danmark.

Lars Løkke, godt hjulpet af Clements debatprogrammer, griber fat om nældens rod. Eliteghettoen i Østdanmarks vandkant står i henseende til sammenklumpning, centralisering og knopskydning ikke tilbage for selv de mest frodige muslimske ghettoer. Eliteghettoen skal også brydes op og dele af den udflyttes og lade sig integrere/assimilere med det øvrige samfund.

Miljøstyrelsens 465 ansatte skal til Odense. Styrelsen skal etableres i Voll(d)smose for, at skabe "integreringssynergi" - mon ikke dette er fake news?

Måske synes rygtemagerne, at Løkke hellere skulle sende såvel Miljøstyrelsen som voldmoseghettoen ud af landet, når han alligevel er så godt i gang. Begge ghettoer er jo tosprogede. Spørgsmålet er kun, om nogen vil modtage dem. Modtagerlandene kunne jo tilbydes en pæn sum pr. familie og familierne kunne få en million plus et års borgerløn på modtagerlandets niveau. Dyrt, men siges at komme mangefold tilbage på kort tid.

Mere besindige mener, at udsendelse af de mest ekstreme rækker til - det ville lette assimileringen af resten. Eliteghettoens medlemmer har den fordel, at de fleste er lyse i huden, og det vil alt andet lige lette integrationsprocessen.

Andre foreslår, at Lars Løkke bør benytte lejligheden til at udtynde alle statslige ghettodannelser og fremhæver den succes New Zealand havde i '90erne, hvor samfundsøkonomien genoprettedes på cirka et halvt år ved at fyre hele institutioner. For eksempel fyrede Landbrugsministeriet alle 6000 ansatte og genansatte 400.

De betydeligste effekter var: Landbrugsministeriet blev effektiviseret, og der blev sparet milliarder på budgettet, samt der blev frigivet flere hænder til samfundsnyttig virksomhed.

Lars Løkke ville få de samme effekter og kunne så samtidig benytte lejligheden til at tildele Svendborg et mere retfærdigt antal institutioner. Han kunne for eksempel tildele Svendorg oprettelse af et omskolingscenter for ledige eliteborgere og et hjemsendelses-kursuscenter for utilpassede ikke vestlige indvandrere.

Lars Løkkes mange milliarder til at ombygge Vollsmose m.fl. ville kunne spares og i stedet bruges til at finansiere ovennævnte omskolings- og hjemsendelsescentre.

Win-win-win hedder det vist på udenlandsk. Vollsmose kunne omdannes til at rumme et Sundhedsministerium midt i landet, hvorefter regionerne kunne nedlægges. Nedlæggelse af regionerne ville også leve op til gamle Dalgas' fynd: "Hvad udad tabes skal indad vindes".

Debat: Hvad udad tabes, skal indad vindes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce