Debat: Hjemløse katte


Debat: Hjemløse katte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ulla Dannesboe, Torpevej 19, Rudkøbing
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Jeg vil støtte Mette Marie Hansen fra Tåsinge, der beder Svendborg Kommune om en ny samarbejdsaftale med Kattens Værn.

Vi har pligt til at følge dyreværnsloven §1, der siger, at dyr har ret til at blive beskyttet imod lidelse, smerte etc. som de hjemløse katte, der ofte lider af sult og kulde her i Danmark. En aftale med Kattens Værn er et must for de hjemløse katte til neutralisering etc.

Katten er et nyttedyr, der dræber rotterne, som har ynglet meget, men ikke så meget, at kattene kan leve af det hele tiden. Kattene har ret til lidt mad og ly og læ. En flamingokasse med låg koster kun 60 kroner i Jem og Fix, og hvis man skærer en firkantet åbning på 8-10 cm oppe i gavlen med en hobbykniv og fylder kassen med halm (dyrebutik) i bunden, hænger et tykt stykke stof fra taget en centimeter nedover åbningen og sætter kassen lidt højt under et halvtag eventuelt med et stk. forrude-isoleringsstykke til 19,95 rundt om den, bundet eller limet fast, så kan op til tre-fire katte lune sig i sådan en kasse. Så har man givet dem ly og læ for kulden.

For de ejede katte er der i USA nogle dyrlæger, der visse dage om måneden, neutraliserer katte gratis for mindrebemidlede. Det er flot gjort af disse dyrlæger og kunne måske efterlignes herhjemme eller til en billig penge.

En anden mulighed ville måske være, at Kattens Værn gav et bidrag til disse operationer og at de eventuelt blev fritaget for moms. Det er imod dyreværnsloven blot at se på at hjemløse dyr lider - også for kommunen. Der står blandt andet i dyreværnslovens paragraf 11, at miljø- og fødevareministeren kan fastsætte regler for indfangning og eventuelt aflivning af katte i kommunen. Dyreværnsloven og området hører også under ham.

Debat: Hjemløse katte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce