Debat: Gulerødder til feriehusejere gavner
Af: Anne Fuglsang-Damgaard Sina, politisk konsulent i Dansk Erhverv

Læserbrev: Danmarks Statistik har netop offentliggjort nye tal for feriehusudlejningen i september måned. Der er tale om en september-rekord for overnatninger.

Det er selvfølgelig godt, at mange turister gerne vil bo i vores feriehuse. Også i en måned som ellers ligger lidt uden for den traditionelle højsæson. Tallene viser, at der et stort behov for, at vi får forhøjet bundfradraget for udlejning af feriehuse, så vi også i fremtiden har den fornødne udlejningskapacitet til rådighed for at kunne modsvare den store efterspørgsel.

Heldigvis har regeringen øjne på dette. Den har i et udspil forslået en forhøjelse af bundfradraget for udlejning af feriehuse gennem et udlejningsbureau fra de nuværende 21.600 kroner til 36.000 kroner. Vi ser frem til at udspillet bliver vedtaget på Christiansborg. Mange er allerede så småt ved at planlægge næste års ferie, og der er virkelig ingen tid at spilde.

Husk på, at når flere lejer deres feriehuse ud, så giver det ekstra kroner i statskassen og hos de butikker, restauranter med videre, som ligger i de områder, hvor feriehusene ligger. Det vil medføre både vækst og arbejdspladser.