Debat: Ghettoindsats starter ved børnene


Debat: Ghettoindsats starter ved børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Trine Bramsen, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, valgt på Fyn
Michael Bager
Debat FAA. 

Læserbrev: Hvis vi skal bekæmpe ghettoerne - også her på Fyn - så kræver det, at vi sætter langt tidligere ind overfor de børn, der vokser op i hjem uden en ordentlig forældreevne.

Nedrivning af boligblokke og mere politi kan være gode redskaber. Men det, der for alvor har en effekt, er, at vi tager hånd om de familier, hvor der ikke er faste rammer og god opdragelse. Hvor der er social kontrol eller kriminalitet. Som det er i dag, gribes der ikke i tilstrækkelig grad ind i de familier. Både fordi der mangler ordentlig lovgivning, ressourcer og mod.

Faktum er, at antallet af børn med ikke-vestlig baggrund, som anbringes tidligt i deres opvækst, er langt mindre end antallet af etniske danske børn. Omvendt fjernes flere unge drenge i alderen 14-17 år med ikke-vestlig baggrund fra hjemmet. Det er simpelthen for sent, hvis anbringelsen skal have en effekt.

Derfor skal kommunerne have både redskaberne, ressourcerne og viljen til at gå tidligere ind i de familier, hvor der er den mindste bekymring for børnene, eller hvor forældrene udviser en risikoadfærd.

Som lovgivningen er i dag, får kommunerne ikke besked, når en far eller storebror til et barn noteres i banderegisteret. Dette selvom vi ved, at risikoen for at lillebror også bliver kriminel, når far eller storebror er det, er markant forøget. Det bør der laves om på. For selvfølgelig skal det udløse en automatisk undersøgelse af familien, når der er kriminalitet i barnets nære relationer.

Forskellige kulturer må aldrig være en undskyldning for ikke at gribe ind i familier. En tryg opvækst er og bliver en tryg opvækst. En opvækst uden vold, kriminalitet eller social kontrol. Dette uanset barnets bopæl og forældres oprindelse.

I Socialdemokratiet anerkender vi ikke påstande om, at det er for hårdt eller stigmatiserende at gribe tidligt ind i. Derimod mener vi, at det er et kæmpe svigt af børnene ikke at gøre det. Vi svigter børn ved at lade dem vokse op uden ordentlige forældre. Ligesom det er et svigt af vores fælles samfund.

Debat: Ghettoindsats starter ved børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce