Debat: Fyn får hundredevis af nye statslige arbejdspladser


Debat: Fyn får hundredevis af nye statslige arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Sophie Løhde, medlem af Folketinget for Venstre, innovationsminister
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: I regeringen ønsker vi et Danmark i bedre balance. Vi har derfor for nylig fremlagt en omfattende og ambitiøs plan - Bedre balance II - som etablerer 4024 statslige arbejdspladser uden for København.

I Region Syddanmark etablerer vi i alt 1015 nye arbejdspladser, heraf 465 i Odense, som bliver det nye hjemsted for Miljøstyrelsen, 153 i Middelfart, hvor dele af Gældsstyrelsen flytter ind, og 64 i Svendborg, hvor dele af både Skattestyrelsen, Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte og Styrelsen for Forskning og Uddannelse rykker ind.

Den nye plan bygger videre på Bedre balance I, som Venstre-regeringen præsenterede i 2015. Dengang besluttede vi at flytte cirka 3900 statslige arbejdspladser. Det var den største samlede flytning af arbejdspladser i staten nogensinde herhjemme.

Nu tager vi så det næste store skridt mod et Danmark i bedre balance og flytter endnu engang et historisk stort antal statslige arbejdspladser væk fra København.

Som en del af den nye plan opretter vi desuden nye uddannelsesstationer i 10 byer rundt om på Sjælland, Fyn og i Jylland, hvor unge kan tage dele af deres uddannelse som for eksempel diplomingeniør i produktionsteknik, bioanalytiker eller markedsføringsøkonom.

I Region Syddanmark oprettes der mere præcist uddannelsesstationer i Svendborg og Fredericia, hvor det nu bliver muligt at tage dele af uddannelsen til serviceøkonom og automationsteknolog.

Med vores to planer har vi altså flyttet og etableret godt 8000 statslige arbejdspladser og oprettet 10 nye uddannelsesstationer med plads op til 1000 studerende rundt om i hele landet.

Det er med til at bringe arbejdspladser og uddannelser tættere på borgere og virksomheder. Og vil bidrage til at skabe et mere sammenhængende Danmark, hvor der i hele landet er muligheder for at arbejde og uddanne sig og med gode muligheder for vækst og udvikling.

Debat: Fyn får hundredevis af nye statslige arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce