Debat: Friere tøjler kan ikke stå alene


Debat: Friere tøjler kan ikke stå alene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Arno Kruse, kandidat for Socialdemokratiet til kommunalbestyrelsen på Langeland, Spodsbjergvej 259, Longelse Sand
Claus Thorsted
Debat FAA. 

Læserbrev: Jeg er i princippet enig med Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen i, at offentligt ansatte - og dermed også kommunalt ansatte - skal have langt friere tøjler, end de har i dag. Men friere tøjler alene er ikke tilstrækkeligt, hvis både effektivitet og arbejdsglæde skal gå hånd i hånd.

Dette kræver nemlig også en målrettet politik for kompetenceudvikling især blandt de ledere og mellemledere, der hæmmer effektivitet og arbejdsglæde i samme omfang, som bureaukratiet gør.

I de effektiviseringsprojekter, jeg i sin tid deltog i som konsulent inden for udlicitering, rationalisering og omstilling, blev det hver gang konstateret, at det bestemt ikke var mangel på forslag og idéer fra "indianerne", det skortede på.

Desværre var det meget udbredt, at mange af disse fortræffelige forslag og idéer blev bremset af en leder eller mellemleder, hvis kompeteceniveau ikke kunne klare hverken at forstå eller omsætte de mange forslag til virkelighed.

Inkompetence hos en "høvding" er derfor i stand til at forhindre både en øget effektivitet og en øget arbejdsglæde hos "indianerne".

"Indianerne" ligger inde med et enormt potentiale, som aldrig bliver udnyttet alene på grund af "høvdinge", der interesserer sig mere for at fastholde deres position som "høvding" ved at gøre, som vi altid har gjort, end ved at forsøge at sætte sig ind i de tanker og idéer, som "indianerne" er fremkommet med.

Det er ganske fortræffeligt at begrænse bureaukratiet i dagligdagen, men det hjælper ligesom ikke, hvis der i hierakiet stadig sidder "høvdinge", der begrænser "indianerne" i at udnytte det frirum som afbureaukratiseringen vil kunne give dem.

Derfor skal de friere tøjler suppleres med en målrettet kompetenceudvikling.

Debat: Friere tøjler kan ikke stå alene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce