Debat: Fra ghetto til hårdt belastet


Debat: Fra ghetto til hårdt belastet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


John Jensen, Sanddalsvænget 10 B, Svendborg
Andreas Bastiansen
Debat FAA. 

Læserbrev: En stor artikel i FAA den 2. december under overskriften "Byparken er ikke længere en ghetto" fortæller, at Svendborg ikke længere har en ghetto, men inden armene rejses højt af begejstring, mener jeg, vi lige skal se på en af grundene til, at vi ikke længere har en ghetto.

Kriminaliteten er faldet til 2,18 procent og har bragt området under ghettogrænsen på 2,70 procent, hvor den sidste år lå på 2,91 procent.

På almindeligt dansk betyder det, at den tidligere ghetto med cirka 1200 til 1400 beboere, sidste år havde mellem 35 og 41 dømte kriminelle, nu kun har 26 til 31 kriminelle, dømt for overtrædelser af blandt andet våbenloven og lov om euforiserende stoffer.

Det er nærmest latterligt, når Henrik Nielsen (K) formanden for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget taler om en positiv udvikling og fald i kriminaliteten. Hvor er de cirka 10 kriminelle, som ikke mere optræder i statistikken, er de tilfældigvis på en længere ferie i Langtbortistan, sidder de i spjældet, er de døde, blevet hellige krigere eller budistiske munke?

Hvis antallet er faldet på grund af en aktiv kriminalpræventiv indsats fra kommunens side, bør Henrik Nielsen oplyse, hvad der er blevet gjort, og hvad denne indsats koster kommunens borgere.

I de seneste fire år har Henrik Nielsen (K) fortalt om den gode udvikling på beskæftigelsesområdet, nu viser det sig så, at det bare er løgn. I 2016 var vi den absolut dårligste kommune i landet ud i disciplinen beskæftigelse af ghettobeboere. Nu er Svendborg ikke mere på ghettolisten, men hvis vi havde været, ville vi igen være en af de dårligste, antallet af beboere uden tilknytning til arbejdsmarkedet stiger og stiger.

Inden længe skal der skæres på budgetterne, og igen er det uanset byrådets sammensætning de svageste, som må betale gildet.

Kommunen poster millioner af kroner, som kunne være brugt på syge, gamle og unge, i håbløse, integrations- og arbejdsprojekter, som efterhånden er blevet økonomisk uoverskuelige i takt med den voksende muslimske befolkning og manglende succes på integrationsområdet.

Fornuft efterlyses. 

Debat: Fra ghetto til hårdt belastet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce