Debat: Forkert måde at bruge pengene på
Af: Vibeke Syppli Enrum, medlem af Regionsrådet for Enhedslisten, Ellerup Bygade 16, Gudbjerg

LÆserbrev: Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) har nu også i medierne meldt sig på banen som forkæmper for et tredje spor på den fynske motorvej (E20). Som opbakning til en stak fynske borgmestre, der ønsker det samme.

Det er en helt forkert vej at gå.

Regionsrådsformanden siger, at trafikken går i stå og folk kommer alvorligt til skade, fordi der kun er to spor. Det første er rigtigt. Trafikken går - nogle gange - i stå. Og folk kommer til skade på grund af uheld på motorvejen.

Men uheldene skyldes altså ikke, at der "kun" er to spor. Det skyldes, at folk ikke kører ordentligt. Hvis de gjorde det, så ville der være langt færre uheld. Og selv med tre spor vil der stadig være folk, der kører råddent - med uheld til følge.

Og ja, trafikken går nogle gange i stå - det meste af tiden gør den ikke. Men det er jo, fordi det i den grad er blevet nødvendigt at køre i bil, fordi den kollektive transport er blevet dårligere og dårligere.

4,2 milliarder kroner vil det koste at lave et tredje spor på den fynske motorvej. Det er mange penge.

Enhedslisten mener, at de penge hellere skulle bruges på at gøre den kollektive transport bedre. Og dermed få færre biler på motorvejen. Og dermed få færre uheld.