Debat: Føler du dig også snydt?
Af:

Marianne Mørk Mathiesen, læge og spidskandidat, medlem af regionsrådet Syddanmark og folketingskandidat for Liberal Alliance, Kongensgade 87 2.

Læserbrev: Giver man penge til velgørende formål, og pengene misbruges, føler man sig snydt. Vi giver alle penge via skatten til fælles velfærd og "gratis" velfærdsgoder.

Hvert år bliver 100.000 borgere væk fra en behandling på en af Region Syddanmarks sygehuse. 100.000 gange om året står en sygeplejerske og/eller læge forgæves og venter på en patient. Spildt lønudgift cirka 40 millioner kroner i Syddanmark.

Hver weekend ringer borgere til lægevagten og bestiller en recept på p-piller eller anden fast medicin, som borgeren har glemt at bestille hos egen læge. Merudgiften cirka 140 kroner per gang.

Vi kender alle personer, som har et høreapparat liggende i skuffen, som aldrig bliver brugt. Høreapparatet er ofte afhentet, fordi det er "gratis". Pris 4-6000 kroner per stk.

Der bør udvises meget mere respekt for de "gratis" velfærdsgoder og for andres skattekroner. Dummebøder og delvis brugerbetaling på høreapparater (som på briller) vil formentlig kunne rette op på dette regnestykke.