Debat: Fjern bureaukratiet - hvor svært kan det være?


Debat: Fjern bureaukratiet - hvor svært kan det være?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henny Mathiesen, Hallindskovvej 77, Svendborg
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Jeg faldt over en kommentar på Facebook: "Skal vi have en ny regering?" Ja, en der handler om solidaritet og fælleskab og især velfærd. I samme åndedrag tænker jeg på "Frihed, lighed og broderskab" Socialdemokraties slogan. Plusordet "velfærd" skal lige tilføjes.

Mette Frederiksen brugte i forbindelse med kommunalvalget "Velfærd i stedet for skattelettelser". Da befolkningen er manipuleret til at tænke velfærd, var det smart taktisk, derfor vandt partiet kommunalvalget. I tresserne blev solidaritet anvendt i fagbevægelsen - i Socialdemokratiet og på arbejdspladsen. Havde du ikke din fagforenings- og partibog i orden, var der mange steder, man ikke kunne blive ansat. Det var uhørt, hvis du var borgerlig, så kom spørgsmålet promte "Hvordan kan du tillade dig det, når du er arbejder?" Arbejdere havde ikke friheden til at tænke anderledes. Jantelov.

Disse værdier var guld værd for samfundet - til at styre/fastholde en befolkning i retning af høje skatter og afgifter - målet var velfærd, men blev samtidig verdens højest beskattede samfund.

Både arbejdsgivere og fagforeninger kunne holde arbejderne fast i en skruestik indenfor konceptet solidaritet, der var ikke plads til den individuelle tankegang. Nu oplever vi en regering, der vil sætte skatten ned, så forskellen mellem offentlig hjælp og arbejde bliver større, hvem kan have noget imod det?

Ja, så er der lige det minus - de rige i samfundet får måske større skattelettelser - og hvad så? Vi kan ikke opbygge et samfund, hvor alle er lige, det er utopi. Lighed er et begreb fra matematikkens verden - men vi kan skabe et samfund, hvor alle får lige muligheder.

Vi har i Danmark en meget høj standard vedr. velfærd. Hvis man fjerner bureaukratiet fra de ansatte, så bliver der flere varme hænder. Dette initiativ er uden omkostninger. Hvor svært kan det være?

Debat: Fjern bureaukratiet - hvor svært kan det være?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce