Debat: Finanslov er fynsk gaveregn


Debat: Finanslov er fynsk gaveregn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jane Heitmann, MF (V), meldem af Folketingets Transportudvalg
Lasse Hansen
Debat FAA. 

Læserbrev: Regeringen indgik i sidste uge finanslovsaftale med Dansk Folkeparti. Og man må sige, at julen kom tidligt til Fyn i år. Ja, jeg kan faktisk ikke huske en finanslov, der i den grad har prioriteret Fyn.

Lad mig komme med et par eksempler: E20 udbygges med et nyt 3. spor, der etableres støjreducerende foranstaltninger syd om Odense og taksterne på Storebælt sættes ned. Sådan. Det betyder helt konkret, at bruger du din brobizz i dag, koster det kr. 228 at krydse Storebælt - efter 1. januar vil det koste kr. 194.

Det gør en forskel for alle os, der har familie og venner på begge sider af broen eller blot vil en tur i Tivoli, at det allerede nu bliver billigere. Med en investering på 2,4 mia. kan man få 24 km motorvej. Det er mange penge, men pengene er givet godt ud. For erhvervslivet er ved at sande til i alen lange og fordyrende køer.

Tid er penge - og nu skal der fart på den fynske vækst. Vi hører ofte om de mange støjgener, som kan være forbundet med at have bolig tæt på motorvejen. Og jeg har stor forståelse for, at det kan være opslidende at leve med bilernes "susen", tidligt og sent. Derfor er jeg rigtig glad for, at der med aftalen er prioriteret midler til støjreducerende tiltag for boliger syd om Odense. Det gør en forskel, når f.eks. støjvoldende bygges højere, og man kan få tilskud til facadeisolering af ens bolig. Med sådan en gaveregn fra finansministerens bord ønskes alle fynboer en glædelig jul.

Debat: Finanslov er fynsk gaveregn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce