Debat: Fællesskabets værdier trænger til en kærlig hånd


Debat: Fællesskabets værdier trænger til en kærlig hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Niels Christian Nielsen, byrådskandidat for Socialdemokratiet i Svendborg Kommune, Mellemvej 10, Svendborg
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Facaden på Rådhuset i Svendborg er i gang med at få en tiltrængt makeover med farvekoden S3040-Y70R. En gang frisk maling gør det dog ikke alene. Hver gang jeg går forbi Ramsherred eller via Rådhusgården, så søger mit blik automatisk mod facaden, hvor mange års manglende vedligehold af vinduer og murværk har sat deres grimme spor. De flotte beplantede plantekasser på Ramsherred facaden kan dog ikke længere skjule forfaldet. Hvorfor har man fravalgt at give vinduerne en yderst tiltrængt kærlig malerhånd? 

Selv om det gamle rådhus i Vester Skerninge er en dårlig vedligeholdt tidslomme fra 1970erne, så er der heldigvis stadigvæk kommunale arbejdspladser på matriklen. Det håber jeg også, at der er i fremtiden for, når vi konstant med rette råber efter flere statslige arbejdspladser til Svendborg Kommune, så skal vi også huske at kigge indad. Har man været gode nok til at fastholde og placere kommunale arbejdspladser i vore to gamle kommuner, Gudme og Egebjerg? Svaret må være nej. 

I det gamle rådhus i Gudme er der lukket og slukket for arbejdspladser, og store dele af bygningen stråler langt væk af forfald. Rådne vinduer og anløbet murværk skriger på handling. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt. 

Fra vores egen private husholdning ved vi, at hvis boligens klimaskærm i form af mur- og træværk, vinduer, døre og tag ikke bliver løbende tjekket og vedligeholdt, så får vi sluttelig smidt en stor regning i nakken.

Du og jeg er som borgere i Svendborg Kommune medejere af de kommunale bygninger, så derfor har vi vel også nogle forventninger til, at de bliver løbende vedligeholdt. Vi er jo ikke ligeglade med de fysiske rammer for vore børn og ældre, når det gælder vuggestuer, børnehaver, skoler og plejehjem. 

Derfor er det på høje tid, at byrådet får udarbejdet og besluttet en langsigtet brugs- og vedligeholdelsesplan for alle vore kommunale bygninger, så det ikke bliver vore børn og børnebørn, som får smidt regningen i nakken, fordi at vi andre ikke handlede i tide.

Debat: Fællesskabets værdier trænger til en kærlig hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce