Debat: Et Europa i store forandringer


Debat: Et Europa i store forandringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henny Mathiesen, Hallindskovvej 77, Svendborg
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: De fleste af verdens ledere var samlet ved Triumfbuen i Paris den 11. nov. for at mindes 1. verdenskrig. Macron holdt en tale, hvor han blandt andet nævnte nationalismen, som har bredt sig i Europa. Den betegnede han som had til andre, hvorimod patriotismen var positiv og lig med fædrelandskærlighed. Der skulle gøres alt for at bekæmpe nationalismen.

Macron gør alt for at brande sig selv som EU's stærke leder. Han har foreslået, EU skal oprette en hær for at beskytte Europa mod USA, Kina og Rusland. Vi er en del af NATO, det burde være dækkende.

Trump blev fornærmet over den udtalelse, forståeligt USA har altid været Europas samarbejdspartner og en stor hjælp især efter 2. verdenskrig. Forstå sådan en udtalelse, hvem der kan? Hvis han derimod havde sagt, vi skal gøre alt for at udvikle et EU, der er i overensstemmelse med befolkningens ønsker, så havde han fået min respekt.

Elitens synspunkter er ikke i overensstemmelse med befolkningens. Befolkningen er ikke i besiddelse af fremmedhad eller racisme, de kæmper for at bevare deres samfund, som de kender og er meget bekymret for den islamisering, der foregår, hvor vores politikere hele tiden dispenserer fra de danske værdier.

Vi er mange, der gerne vil efterlade et samfund til vores efterkommere, som det Danmark vi kender.

Globalisering handler ikke om, vi skal afgive de værdier, der kendetegner det danske samfund. Det er vigtigt, at de enkelte lande bevarer deres image. Kan indvandrere ikke indordne sig landets værdier, er de velkommen til at forlade landet.

Det er umuligt at samle Nord- og Sydeuropa under en fælles værdinorm, dertil er vi alt for forskellige, men vi kan samarbejde om fred, handel og arbejdskraftens frie bevægelighed. Magtens elite i EU skal arbejde på, hvad befolkningen ønsker.

I øjeblikket går EU alt for langt i dets iver for et EU, der overtager de enkelte landes regeringer. Derfor opstår nationalismen helt naturligt, men af andre grunde end Macron fremfører.

Jeg vil anbefale bogen af Douglas Murray "Europas Undergang".

Debat: Et Europa i store forandringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce