Debat: Er rød-blå skillelinjen død?


Debat: Er rød-blå skillelinjen død?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


John Jensen, Sanddalsvænget 10 B, Svendborg
Andreas Bastiansen
Debat FAA. 

Synspunkt: Ugens Bagkant søndag 17. december er forfattet af redaktør Troels Mylenberg, som analyserer den øjeblikkelige politiske situation på Christiansborg og samtidig stiller spørgsmål om samarbejdet i dansk politik.

Mylenberg skriver om Lars Løkkes opgave "det ikke kun handler om at få tømret huset sammen, men så sandelig også at få bygget et hus, som bare er tilnærmelsesvis beboeligt. Og som ikke bare falder sammen ved den førstkommende friske vind fra rød blok."

Her tror jeg, at Mylenbergs analyse af dansk politik falder helt ved siden af. Han taler om, hvad den røde blok kunne finde på, men eksisterer der en rød/blå blok i dansk politik mere?

På Christiansborg forhandles udlændingestramninger med fuldt tryk på alle kedler, en lille biting som nok skal falde på plads er skat og finanslov.

Jeg tror, at skillelinjen i dansk politik er rykket fra at være rød/blå til at være for eller imod den islamiske folkevandring.

Toppen af rød blok, Mette Frederiksen, har nogle meget markante meninger om flygtninge og integration, som for få år siden ikke var stuerene i hendes eget parti, og samtidig har hun indrømmet tredive års forfejlet integrationspolitik.

Jeg tror virkelig, at Mette Frederiksen mener, hvad hun siger, og meningsmålinger kunne tyde på, at hendes vælgere støtter op om Socialdemokratiets nye flygtninge- indvandrerpolitik.

Hvor er resten af rød blok henne? Jeg tvivler stærkt på, at de fem faktaresistente partier, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Uffe Elbæks papnæser støtter op om Mette Frederiksens udlændingepolitik, og fruens solide vælgertilslutning skal nok holde hende på sporet og fra at falde i sorte radikale huller.

Den gamle røde blok er sprængt til atomer på det absolut vigtigste spørgsmål i dansk politik - den muslimske folkevandring.

På den anden side har vi et Venstre, som udadtil virker en smule splittet på udlændingespørgsmålene, men regeringens mest populære minister Inger Støjberg, som på en god dag kunne være stand in for Thulesen Dahl, tror jeg, har så stor vælgeropbakning på spørgsmålet om udlændingestramninger, at vi vil se mange flere stramninger fra Venstre i de kommende måneder.

Så har vi Det Konservative Folkeparti, hvor formanden Søren Pape ikke kan få stramninger nok. På en god dag, når han lærer at se sur ud, kunne han være stand in for Martin Henriksen.

Det kniber for mig at tage Liberal Alliance og dets formand med det stålsatte gedeblik alvorligt. Hvad mener de overhovedet om noget som helst, og hvad de mener om udlændingestramninger er vist ligegyldigt. De mener sikkert noget andet om fjorten dage.

Har vi en ny solid blok i dansk politik bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre og Det Konservative Folkeparti, som har set faren ved den muslimske folkevandring, forstår vælgernes bekymringer og har indset, at forhandlinger om skat og alt muligt andet er et niveau lavere end indvandringspolitikken, der drejer sig om et frit Danmark?

Er Dansk Folkeparti ballademagere i børnehaven, som Mylenberg mener, eller er de forkæmpere for et frit land uden muslimsk indflydelse?

Debat: Er rød-blå skillelinjen død?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce