Debat: Er iværksætteri en kommunal opgave?


Debat: Er iværksætteri en kommunal opgave?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bruno Hansen, byrådsmedlem for SF
Katrine Becher Damkjær
Debat FAA. 

Læserbrev: Med andre ord, skal vi alle over skattebilletten betale for, at andre skaber sig en virksomhed? Nuværende leder af Fremtidsfabrikken i Svendborg Susanne Aagaard - som har sagt sin stilling op fra august 2017 - rejser spørgsmålet, om vi vil have iværksætteri eller kontorudlejning.

Da SF for fire år siden skulle tage stilling til, om vi ville støtte et iværksætterhus, var præmissen, at Fremtidsfabrikken skulle hvile i sig selv økonomisk. Med andre ord at kommunens borgere, over skattebilletten, ikke skulle bidrage med investeringer i udvikling af private virksomheder, men skulle støtte iværksætteri ved at stille rammerne/en bygning til rådighed, på yderst rimelige vilkår og med meget fleksible muligheder for indretning, spændene fra en enkel arbejdsstation på timebasis til flerårige lejemål med flere arbejdspladser. Samtidig skulle huset have en indkøringsperiode på tre år for at give projektet de bedst mulige opstartsbetingelser.

Det er som om, mange er blevet grebet af en besættelse, som hedder hjælp, støtte, tilskud og lempelser, ja, man fristes næsten til at sige, at mange politikere gik i panik, da de første analyser fra Dansk Industri om erhvervsvenlighed kom. Under alle omstændigheder har Svendborg Kommune aldrig betalt så meget tilbage til erhvervslivet som vi gør nu.

SF er helt med på parolen om "at vi skal leve af vores produktion", men det er også indlysende, at denne produktion ikke kan skabes uden et offentligt system, der fungerer med skoler, daginstitutioner osv. Der skal der være en balance, og den er ved at vælte.

SF mener ikke, at det er en opgave at drive iværksætteri, men at stille gode rammer til rådighed på rimelige betingelser og på den måde hjælpe spændende initiativer i gang til gavn for den enkelte og for samfundet.

Derfor støttede SF det første iværksætterhus ud fra præmissen om, at projektet skulle være udgiftsneutralt for kommunens borgere. Så det handler om iværksætteri, men naturligvis også om husleje. Det gør det jo for os alle.

Debat: Er iværksætteri en kommunal opgave?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce