Debat: Enten-eller vinkling er latterlig
Af: Dorthe Ullemose, MF for Dansk Folkeparti

Læserbrev: I den seneste tid har medierne ensidigt vinklet politiets manglende ressourcer som et resultat af den dansk-tyske grænsekontrol.

Hans-Henrik Dyssel (lederskribent, Fyns Amts Avis, red.) gør ingen undtagelse, da han i avisens leder den 13. april, melder sig i koret oven på en række udsagn fra betjente, der angiveligt må opgive at udføre deres politiopgave, fordi der ikke er tilstrækkeligt mandskab til, at de kan gøre det på en betryggende måde.

Lad mig starte med at slå fast, at DF om nogen har kæmpet for de nødvendige ressourcer til politiet. For DF er det af afgørende betydning, at borgerne oplever et synligt politi - både på gader og stræder, men også når kriminalitet skal opklares. I DF er vi fuldt ud på borgernes side, da det er helt afgørende, at man kan fæstne tillid til politiet. Politiet har ikke de fornødne ressourcer. DF ønsker mere politi på gaden, derfor venter vi sådan set bare på et flertal på Christiansborg.

Men når det er sagt, så er det ualmindeligt trættende, at grænsekontrollen gang på gang skal gøres til synderen. Man lader forstå, at det er enten-eller. Et nulsumsspil. Enten sikrer politiet tryghed lokalt, eller også har man grænsekontrol. Man kan være for eller imod grænsekontrol, men at gøre det til en diskussion om enten-eller er latterlig.

I finansloven for 2017 blev der afsat en reserve på 220 millioner kroner til merudgifter som følge af ekstraordinære indsatser i grænseområderne, herunder midlertidig grænsekontrol. Derudover blev der ligeledes etableret en politikadet-uddannelse med et planlagt optag på 345 politikadetter.

Hvor ville det dog være forfriskende, hvis foragten for grænsekontrollen kunne skjules lidt bedre.