Debat: En uendelig procesbehandling


Debat: En uendelig procesbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Erik Stoumann, bestyrelsesformand Fjernvarme Ollerup-Vester Skerninge-Ulbølle, Svendborgvej 85, Ollerup
MB -
Debat FAA. 

Læserbrev: Regeringen vil have grøn omstilling. Det samme vil borgerne. Men vi kan ikke få lov til at levere det, der efterspørges af os.

I 2015 undersøgte vi interessen for at etablere fjernvarme i Ollerup, Vester Skerninge og Ulbølle, hvor der i dag primært opvarmes med oliefyr og naturgas. I april blev selskabet stiftet efter 450 husstande og storforbrugere tilkendegav deres interesse for miljøvenlig fjernvarme. Siden har vi ansøgt om godkendelse hos myndighederne, men er endnu ikke kommet i mål.

Vi har mødt stor velvilje hos Svendborg Kommune, men hver gang vores sag har været klar til politisk behandling, er der kommet en ny vejledning til beregning af samfundsøkonomien, og vi har været nødt til at starte forfra. Vi skal nu i gang med den femte version af en projektansøgning.

Fordi en godkendelse af et fjernvarmeprojekt skal ske på baggrund af den seneste vejledning, er vi slået tilbage til start fire gange. Det er ikke holdbart for os, da vi er et selskab under etablering og ikke har ressourcer til at blive ved.

Den lange behandlingstid betyder også, at vore mange forbrugere bekymret spørger til, om det nogensinde bliver til noget, og andre har været nødt til at finde en anden opvarmning, da deres fyr er gået i stykker.

Ved første projektansøgning ultimo 2015 var vi selv forundrede over, at olie- og gaspriserne virkede ude af trit med virkeligheden på daværende tidspunkt. Siden er der kommet ændringer i en lind strøm, hvor flere reelt ingen betydning har for økonomien, de er kun tidsrøvere. Og vi forudsætter, at det lokale naturgasselskab ganske sikkert vil anke en godkendelse, når den endelig er i hus.

For i hele høringsprocessen har vi oplevet både naturgas- og elselskab som meget nidkære modspillere for et projekt, der forsøger at give mulighed for en CO2-fri opvarmning og et lille skridt mod udfasning af olie og naturgas.

Debat: En uendelig procesbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce