Debat: EU's misforståede ansvar


Debat: EU's misforståede ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Dorthe Ullemose, MF, Dansk Folkeparti
Thomas Lekfeldt/Scanpix Denmark
Debat FAA. 

Læserbrev: EU's drøm om et Europa uden grænser har udviklet sig til et sandt mareridt. Det skete i samme stund, man nedlagde de indre grænser, hvorefter det strømmede ind med vandrende arbejdstagere, flygtninge og migranter. Den manglende grænsekontrol gav desuden organiserede kriminelle gode vilkår til at smugle ulovlige varer ind i landet og tage tyvekoster med retur.

Problemet var dengang, at man ikke havde sikret EU's ydre grænser, den såkaldte Schengen-grænse, selvom man havde præsenteret det som en forudsætning for hele systemet. Det var en kæmpe fejl, som særligt kom til udtryk under migrantkrisen i 2015 og frem, og som EU-landene skal betale prisen for fremover.

Hvis vi skal sikre en sund udvikling for Europa, kræver det, at EU indser, at det ikke har ansvaret for hverken krigene i Mellemøsten eller afrikanske bådflygtninge, der ønsker et bedre liv i Europa. EU har først og fremmest ansvar for at sikre en god og bæredygtig udvikling for EU-landene. Det sker ikke ved at lade ikke-vestlig indvandring nedbryde vores land og bekæmpe Danmarks muligheder for at kontrollere egne grænser. Denne erkendelse er, på opfordring fra EU-borgerne, langsomt ved at sive ind på kontorerne i Bruxelles, hvor man begynder at se på initiativer til at hjemsende afviste asylansøgere, bekæmpe menneskesmuglere og øge kontrollen ved EU's ydre grænser. Hvis EU dog bare havde indset dette for mange år siden.

Debat: EU's misforståede ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce