Debat: EU bag Goldman Sachs skatteunddragelse


Debat: EU bag Goldman Sachs skatteunddragelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jakob Lindblom, Folkebevægelsen mod EU, Laurvigsgade 13, Århus N
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Det vakte stor debat, da Bjarne Corydon og den daværende regering solgte dele af Dong til den amerikanske kapitalfond Goldman Sachs, der internationalt har fået øgenavnet vampyrblæksprutten pgå grund af dets evne til at bruge sine lange fangarme til at suge værdier ud. Og sådan har det også været med Dong, hvor firmaet siden 2014 har tjent over 10 milliarder kroner, som de er i fuld gang med at indkassere ved at sælge aktierne igen med enorm fortjeneste. Penge som ellers kunne være gået til velfærd.

Nu viser det sig oven i købet, at Goldman Sachs ikke en gang betaler skat af de mange penge, så danskerne snydes dobbelt. Men modsat de mange andre skatteskandaler, så er det fuldt lovligt takket være EU. Det er nemlig EU's regler i det såkaldte datterselskabsdirektiv, som sikrer, at Goldman Sachs kan flytte hele overskuddet skattefrit til Luxembourg, hvorefter det flyttes til skattely i Cayman Island og lignende steder.

Denne bevidste unddragelse af skat er altså fuldt lovlig takket være EU, og den er så omfattende, at den endda har fået sit eget navn i form af Luxembourgfinten. Hele systemet blev finpudset under den daværende luxembourgske statsminister Jean Claude Juncker, som siden blev belønnet af EU-systemet med den magtfulde post som kommissionsformand. Det siger vist alt om EU.

Hvis vi meldte os ud af EU og kopierede briternes Brexit med en dansk Daxit, som en dansk udmeldelse kaldes, så kunne vi frigøre os for disse tossede EU-regler og forhindre, at gevinster sendes skattefrit ud af landet.

Debat: EU bag Goldman Sachs skatteunddragelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce