Debat: Det skal du huske, når du bytter gaver


Debat: Det skal du huske, når du bytter gaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bo Dalsgaard, chefkonsulent Dansk Erhverv
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Når julemaden er spist, og vi har danset om træet, kommer turen til gaverne. Det er højdepunktet for mange børn og voksne, men det er også der, hvor man får gaver, som måske ikke lige rammer plet, og så skal man bytte dem. Og her er det vigtigt både som giver og modtager at være opmærksom på en række ting.

Mange butikker tilbyder byttemuligheder, men som gavebytter er det vigtigt at sætte sig ind i den enkelte butiks bytteregler og sørge for at overholde dem. Butikkerne stiller typisk krav om, at du skal medbringe kvitteringen, hvis du vil have pengene tilbage, mens det ofte er nok med et byttemærke, hvis gaven bare skal byttes til en anden størrelse eller farve.

Hvis gaven er købt online i Danmark eller et EU-land, har man som forbruger altid en fortrydelsesret på minimum 14 dage, fra man har modtaget varen. Vær opmærksom på, at de 14 dages fortrydelsesret gælder fra den dag, gaven er blevet leveret til den, du har fået den af. Hvis gaven er blevet leveret allerede 29. november er fortrydelsesfristen altså udløbet inden juleaften - med mindre netbutikken tilbyder udvidet returret i forbindelse med julen, hvad mange gør.

Så hvis du har købt alle julegaver på for eksempel Black Friday, skal du tjekke om butikken har udvidet fortrydelsesret, for ellers hænger I på gaverne.

Hvis du køber dine gaver online uden for EU, skal du betale moms af prisen over 80 kroner og i visse også told. Her er det ekstra vigtigt at være klar på reglerne. Der findes desværre også fupbutikker, som lever af at snyde forbrugerne. Er man mistænksom, er det en god idé at tjekke, om netbutikken findes på e-mærkets liste over fupbutikker.

Det er vigtigt at bruge sin sunde fornuft og sætte sig ordentligt ind i reglerne, så skal det nok blive en god jul både for gavegivere og modtagere.

Debat: Det skal du huske, når du bytter gaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce