Debat: Det handler om at have et attraktivt torv


Debat: Det handler om at have et attraktivt torv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


William Fibæk Mikkelsen, Skovløkke 20, Svendborg
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Hvis ikke der fandtes biler, ville mennesket ikke være i stand til at bevæge sig 100 meter. Uden bilerne vil al virksomhed i Svendborg gå i stå. Den opfattelse kan man nemt få jævnfør torvedebatten.

Jorden, eller ihvertfald Svendborg, går under, for nu kører bilerne og kreditkortene til Ringe eller Rosengårdscentret, hvor der er der gratis parkering. Torvet og omkringliggende forretninger dør ikke, fordi torvet bliver bilfrit. Forretningerne dør, fordi menneskers indkøbsvaner forandrer sig. Vi handler i stigende grad i netbutikker. Den eneste parkeringsplads vi har brug for, er derfor den uden for vores hus, hvor pakkeposten holder, når han leverer varerne lige til døren.

Set fra mit fodgængerperspektiv er forretningernes overlevelse ikke et spørgsmål om bilerne. Det handler om at have et attraktivt torv, hvor mennesker har lyst til at opholde sig. Lad os bruge debatten på det, så vi kan få skabt liv i byen til glæde for os alle sammen og for dem der, ganske forståeligt, vil have flere betalende kunder i butikken.

For mit vedkommende har jeg ikke lyst til at sidde på en café, hvor der er udsigt til parkerede biler i tomgang. Eller udsigten til et forfejlet springvand, som får et par stykker flere end mig til undre sig over, hvem der dog fandt på den idé. Jeg foretrækker at drikke kaffen hos bageren i Møllergade med udsigt til havnetrappen, som endnu er uopnåelig for gangbesværede og kørestolsbrugere og babyer i barnevogne.

Held og lykke Bo og det nye flertal. Pas godt på det, for der er behov for mange ændringer, fra den gang flertallet var et andet.

Debat: Det handler om at have et attraktivt torv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce