Debat: Der er noget galt i Danmark


Debat: Der er noget galt i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat FAA. 

Synspunkt: Velfærdsstaten vil alle politikere værne om, specielt op til folketingsvalgene, alle bedyrer, at maskerne i det net, der er spændt ud under borgerne, skal kunne samle op, når og hvis man rammes af sygdom, arbejdsløshed eller personlige tragedier af den ene eller den anden art.

Når valget er overstået, har alle, uanset partifarve, glemt deres fine løfter om velfærdsstaten. Tvært om, så virker det som om, at alle gør en indsats for at nedbryde velfærden.

I dagens Danmark er det en katastrofe at blive ramt af en langvarig sygdom eller arbejdsløshed, en sådan person bliver mødt med mistro og let skjulte hentydninger til, at vedkommende nok ikke gider at genoptage arbejdet. Man jagtes fra det offentlige system med krav om jobprøver og samtaler, der intet fører til. I stedet for at hjælpe folk er resultatet ofte, at de nedbrydes totalt, med det resultat at familier splittes og begrebet sociale tabere bliver mere og mere tydeligt, det er ingen tilfældighed, at antallet af hjemløse er stigende også i de mindre provinsbyer.

På trods af løfter om at forbedre vilkårene gennemførte man en omlægning af invalidepensionen til førtidspension og lod kommunerne bære størstedelen af udgifterne, hvilket har betydet, at det næsten er umuligt at få tildelt en sådan pension. Kommunernes modtræk har været at ansætte en masse mennesker, hvis eneste formål er at gøre det så svært som muligt i stedet for at hjælpe. Landspolitikerne hjalp godt til ved at indføre kontanthjælpsloftet, hvis eneste formål var at gøre maskerne i sikkerhedsnettet så store, at flere faldt igennem og derved sparede på de offentlige udgifter.

Hvis borgerne bliver utilfredse og vil klage over diverse afgørelser, har man via digitaliseringen gjort det næsten umuligt at komme frem til personer, der gider at tage sig af sagen. Det er nemmere at sige, det er ikke mit bord.

På Borgerservice får man at vide, at det heller ikke er deres bord, men kontakt Udbetaling Danmark - her lyder det, at du er nu nr. 36 i køen, når du har ventet længe får du at vide, du har ringet uden for normal kontortid, ring igen næste dag. Det skal nok afskrække en person, der både er fysisk og psykisk langt nede.

I kommunerne ansættes et hav af sagsbehandlere, til at hjælpe de borgere der har behov herfor; men desværre er det sådan, at såfremt en sagsbehandler er kommet godt ind i en sag, så flyttes vedkommende til andet arbejde eller er sygemeldt eller på kursus - det forlyder endda, at sagsbehandlere, hvis de bliver for aktive, får besked af deres foresatte om at holde lav profil.

Hver gang en borger får en ny sagsbehandler, skal vedkommende igennem de samme spørgsmål og lægeerklæringer igen, det selvom sagsbehandleren blot kan trække på de oplysninger, der findes i systemet, men selvfølgelig så tjener denne procedure jo med til at nedbryde det menneske, der har behov for hjælp. Så er det, man spørger sig selv, om dette er en bevidst politik fra de ansvarlige i det kommunale system.

Hvordan er det kommet så vidt, at danske politikere mistænker almindelige borgere for, at de vil snyde og bedrage sig til goder på samfundets bekostning? Skyldes det mon, at det gør de selv, når der er mulighed for det?

Debat: Der er noget galt i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce