Debat: Den røde ballade om en facade


Debat: Den røde ballade om en facade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Anja Poulsen, Vigsvej 8, Svendborg
Katrine Becher Damkjær
Debat FAA. 

Læserbrev: Man skulle næsten tro det var løgn. Balladen om en rød facade, som i virkeligheden er et vinduesparti, der er udskiftet fra aluminium til plastic og så i en rød farve.

En stribet markise er også forkert og nu kører rouletten (pardon for mit franske) for det er jo Jørgen Lundsgaard, der uden at søge tilladelse, efter at have gennemrenoveret underetagen på sin ejendom, skabt grobund for en Tapas restaurant, et lækkert gårdmiljø, genetablerede stuklofter, pudsede og kalkede væggene indvendigt, genskabte noget af det oprindelige med kærlig hjælp og vejledning fra dygtige håndværkere, men som nu sætter røde cafe døre i vinduesrammen. I den der franske ånd som hele rummet emmer af. En Plydsen-cafe i fransk forklædning, et sted hvor tanken og talen skal være være fri og musikken spille, vinen og øllet flyde i rimelige mængder til fornuftige priser, og hvor kaffen er ægte bryg. Hvor mennesker kan mødes, alene, ung, gammel, ligegyldigt, du vil aldrig være alene på Cafe Rouge, hjerternes cafe. Der er rart og varm stemning indenfor.

Udenfor er det til gengæld gråt og trist. Især i det politiske landskab.

En smagsdommer bliver til anmelder og en politiker soler sig og påberåber demokrati og tordner mod selvtægt. En 20 år gammel lokalplan, som iøvrigt er retningsgivende og vejledende, bliver ophøjet til lov og Jørgen Lundsgaard bliver politianmeldt.

I radioen bliver formanden for Teknisk Udvalg citeret for at sige:

"At der ingen konstruktiv dialog har været imellem Jørgen Lundsgaard og forvaltningen omkring lovliggørelse af facaden og derfor skrides til politianmeldelse."

Og her er kæden for alvor hoppet af vognen. Det er direkte usandt. Det er simpelthen løgn. I de seneste syv måneder har der været ansat en arkitekt til at varetage sagsbehandlingen, der har været afholdt kaffe-dialog-møder med embedsmænd og damer, for at imødekomme lokalplanen og dermed lovliggørelse. Og man var nået til enighed.

Det er derfor med dyb undren at opleve, at man nu har "mistet den politiske tålmodighed" og tyer til politianmeldelse.

Det synes jeg Fyns Amts Avis bør forfølge og søge svar på.

Debat: Den røde ballade om en facade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce