Debat: Danmarks rødeste by


Debat: Danmarks rødeste by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Erik Dagø, politiemeritus, Grønnegade 40, Troense
Michael Nørgaard
Debat FAA. 

Synspunkt: Den Kolde Krig og venstrefløjens ødelæggelse af et homogent samfund - Kerne-Danmark/kernefamilien - skal åbenbart glemmes jævnfør Bjarne Gregersens mening i Fyns Amts Avis 11. oktober, hvor han påstår, at ungdomsoprøret ikke kom til Sydfyn. Han imødegås dog af Torben W. Smith 16. oktober ved at nævne flere 1968-ungdomsaktiviteter både i Ringe og Svendborg som Kloster-Moster og andre kollektiver.

Glemt er ødelæggelserne af det nye amtsgymnasium med "Ho Che Minh" malet på lofterne med ligther, eller graffiti på ydermurerne med samme ord eller Mao-citater; Che Guevara og Fidel Castro mv. Eller da ærværdige rektor Sneeskov blev smidt ned fra talerstolen, og de revolutionære gymnasiaster fra samme stol råbte "Rød Front". Sneeskov tog sin afsked.

95 procent af gymnasielærerne stemte på VS (Venstresocialisterne) og kun én, lektor Berner, var konservativ - resten DKP, S og SF. At studiner på grund af de nye tider måtte forlade gymnasiet på grund af efterstræbelse fra lærerside, hørte også med til "ungdomsoprøret". At de store husbesættelser i København som Schønning & Arvé, Rutana, Byggeren og så videre blev udtænkt og planlagt i Svendborg Gymnasium, bliver heller ikke nævnt.

Svendborgs pæne byhuse blev også udsat for hærværk med grafitti - pudsigt nok med socialistiske slogans - alt hidtil ukendt i Svendborg, ligesom den flotte pelsforretning i Møllergade/Tullebrinke blev angrebet og de "kapitalistiske" pelse ødelagt samt ruder overmalet. Forretningen måtte lukke. Ungdomsoprøret terroriserede Svendborg som et nyt fænomen.

Den DKP-styrede "Røde Højskole" blev et omstridt element i Svendborg. Trods lukkethed slap meget ud om unormale aktiviteter som undervisning i "Håndbog for Guerilla" og "Kampen om børnene og skolen" samt "Misbrug af universiteterne" etc. PET overvågede skolen, som også excellerede i bz-kredse (besættelse af ejendomme) og andre ulovligheder. Det blev på et tidspunkt normalt ved afslutning af kursus, at kursister "gik hen over kapitalistiske, parkerede biler" i Svendborg med store skader til følge.

Om det er med vilje, at de to nævnte brevskrivere glemmer at nævne tækkekollektivet "Slotsgaarden" i Vester Skerninge, hvor Blekingegadebanden blev "født" med den KGB-revolutionære Godtfred Appel som stifter? 1963 havde han stiftet KAK (Kommunistisk Arbejds Kreds) og havde bopæl med sin kone Ulla på Dronningholmsvej i Svendborg. Tækkerkollektivet blev også kaldt "Ollerup-Banden", som samlede brugt tøj ind til revolutionære og meget voldelige grupper som Pol Pot, De Røde Khmerer, PFPL i Palæstina og ZANU i Zimbabwe med flere. Appel fik også oversat Maos "Den lille Røde", så den danske ungdom kunne få den rette lære. Mao er bare den største massemorder i verden indtil nu.

Journalist Bjarne Gregersen skriver, at ungdomsoprøret ihvertfald ikke kom til Sydfyn. Hvordan Svendborg så i mange år er blevet kaldt "Danmarks rødeste by" synes påfaldende, Bjarne Gregersen? Og så der er meget mere end det nævnte.

Debat: Danmarks rødeste by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce