Debat: DF og milliarderne
Af: Rasmus Feldingbjerg Drabe, kandidat til kommunalbestyrelsen (SF), Drabenborg, Søbyvej 37, Tåsinge

Læserbrev: Nu må det snart stoppe. De svendborgensiske DF'ere, anført af MF, Dorthe Lynge, hetzer løs på flygtninge. Mennesker, som flygter fra krig, bomber og rædsler værre end nogen af os overhovedet kan forestille os.

Indimellem er det flygtningenes kultur, DF'erne går efter. Nogen gange deres religion (som så absolut ikke er mere tosset eller mere krigerisk end vores egen). Lige for tiden; de økonomiske udgifter, der er forbundet med at hjælpe flygtende mennesker på fode igen. Mange tal bringes i spil, nogle mere fantasifulde end andre.

I mit stille sind tænker jeg meget over det her med pengene. Den ene dag hører jeg DF'erne skrige op om de "enorme" udgifter, flygtningene koster det danske velfærdssamfund, det næste hører jeg om Skats manglende mulighed for at inddrive skattekroner til fælleskassen.

I 2016 brugte stat og kommuner cirka 11 milliarder kroner på flygtninge ifølge daværende finansminister Claus Hjort Frederiksen (V). Til sammenligning, mangler Skat at inddrive på den forkerte side af 100 milliarder kroner. 100 milliarder kroner.

Tænk hvis DF brugte en brøkdel af de kræfter, de bruger på at gøre livet surt for stakler og børn på flugt, på at styrke Skats kompetencer og muligheder for inddrivelse. Ja, så ville vi uden problemer kunne huse og hjælpe flygtninge og samtidig kunne sikre ordentlige normeringer i vores daginstitutioner, ordentlig ældrepleje med oplevelser, omsorg og god mad, ordentlig løn til de, som knokler og en fair pensionsalder for alle arbejderne.

Kom igang.