Debat: DF og Ullemose er ude af trit med virkeligheden


Debat: DF og Ullemose er ude af trit med virkeligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat FAA. 

Læserbrev: Dansk Folkepartis debatindlæg er et studie i demagogisk retorik. Dorthe Ullemose er ingen undtagelse. I et indlæg lørdag med overskriften "Dansk Folkeparti vil have hjemsendelse af uintegrerbare muslimer", skriver hun allerede i andet afsnit, at flygtninge ikke skal integreres.

På den ene side opkaster hun sig til dommer over, hvem der kan integreres og hvem, der ikke kan. Og på den anden side nægter hun at integrere nogen overhovedet. Alle asylansøgere skal sendes hjem - helt uagtet, at Danmark har hårdt brug for udenlandsk arbejdskraft.

Det kniber i det hele taget for DF og Ullemose at forholde sig til virkeligheden. Når de fleste asylansøgere bliver flere år i Danmark, kunne det måske skyldes, at deres hjemlande stadig er i krig, og at det tager tid at etablere tryghed og genetablere tillid i lokalbefolkningerne.

Og hvem siger, at mange flygtninge har en kultur, der "sjældent kan forenes med den danske og ender med at være på offentlig forsørgelse i årevis", som Ullemose påstår?

Professor Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet siger til Ugebrevet Mandag Morgen, at "den politiske debat er kommet i underlig utakt med virkeligheden." For sagen er ifølge ugebrevet, at flere nydanskere end nogensinde er i job. Beskæftigelsen stiger støt. Flere får en uddannelse. Og kriminaliteten falder.

Men det er selvfølgelig et problem, fordi det ikke passer ind i DF's partiprogram. Integrationen er en succes, og det må den jo ikke være! For så falder DF's krav om et paradigmeskifte i udlændingepolitikken til jorden.

Derfor fremturer partiet og Dorte Ullemose med de samme løse påstande igen og igen. Derfor vil de også melde Danmark ud af menneskerettighedskonventioner, så de kan indrette den danske virkelighed efter en forestilling i deres egne hoveder.

Debat: DF og Ullemose er ude af trit med virkeligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce