Debat: Budget 2019 - en fælles udfordring


Debat: Budget 2019 - en fælles udfordring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Steen Tinning, byrådsmedlem for Radikale Venstre, Slotsalléen 2, Svendborg
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Enhedslistens byrådsmedlem, Susanne Gustenhoff, skriver i torsdagens avis, at vi i Svendborg Kommune står over for historisk store nedskæringer, som alene sker på grundlag af sammenligninger med resten af Syddanmark. Det er simpelthen forkert.

Byrådet har vedtaget en plan for arbejdet med budget 2019. Den stemte vi for i Radikale Venstre. Planen indebærer blandt andet, at administrationen skal udarbejde et finansieringskatalog på 134 millioner kroner. Kataloget vil både pege på muligheder for effektiviseringer og på mulige serviceforringelser, som vil betyde afskedigelser. Kataloget vil også indeholde en beskrivelse af de områder, hvor vi i Svendborg Kommune bruger forholdsvis flere penge end de øvrige kommuner i Region Syd.

På dagtilbudsområdet handler det om 13,5 millioner kroner, som blandt andet afspejler, at vi i Svendborg har en forholdsvis høj normering, et forholdsvis veluddannet personale og en forholdsvis høj andel af vuggestuepladser. Det betyder ikke uden videre, at vi skal spare 13,5 millioner kroner på dagtilbudsområdet. Vi ligger jo ikke højt blot, fordi vi ligger over gennemsnittet.

Men det betyder, at vi skal foretage nogle politiske prioriteringer, og den diskussion tager fart, når vi har kataloget i hænderne i marts eller april måned. Vi behøver ikke finde 134 millioner kroner, men vi skal sandsynligvis forbedre kommunens økonomi med et sted mellem 75 millioner kroner og 100 millioner kroner, hvis vi vil leve op til de målsætninger for den økonomiske politik, som er aftalt i budgetforliget for 2018-21. Det vil vi selvfølgelig i Radikale Venstre Svendborg.

Susanne Gustenhoff spørger også, om vi virkelig abonnerer på "nødvendighedens politik". Nej, bestemt ikke. Jeg ved ikke en gang, hvad den går ud på. Men jeg ved, at vi i byrådet har et fælles ansvar for at få enderne i kommunens økonomi til at nå sammen. Det kan der være mange synspunkter om, og Enhedslisten peger på skatteforhøjelser. Det er vi ikke enige i.

Debat: Budget 2019 - en fælles udfordring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce