Debat: Brug opsvinget til at investere i uddannelser


Debat: Brug opsvinget til at investere i uddannelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Trine Bramsen, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet
Samråd om ungdomskriminalitet
Debat FAA. 

Læserbrev: Lige nu har vi en historisk mulighed for at fremtidssikre Danmark. Det kan vi ved at satse på uddannelse. Uddannelse er det bedste værn imod arbejdsløshed. Uddannelse er den bedste sikring af økonomisk stabilitet for vores land. Uddannelse er den bedste garant for, at vi hver især kan leve som frie mennesker i et demokratisk samfund. Vi har engang set, hvad der skete, da den gode økonomi blev omsat til skattelettelser, fede køkkener og fladskærme. Alt for mange danske familier har engang mærket de hårde konsekvenser af, at der ikke blev satset på uddannelse og opkvalificering, mens tiden var til det. Ikke mindst her på Fyn har vi set, hvordan gode tider kan vende på et splitsekund og hæderkronede arbejdspladser kan forsvinde.

Vi må ikke gentage fortidens store fejl ved at bruge det økonomiske opsving på skattelettelser til de rigeste og uigennemtænkt forbrug. I stedet skal vi fokusere på, hvordan vi får alle unge med på uddannelsesvognen. Hvordan vi sikrer, at de unge vælger de uddannelser, som matcher arbejdsmarkedets behov. Og ikke mindst, hvordan vi får opkvalificeret ufaglærte til faglærte. Det er den absolut klogeste måde at bruge de penge, som et økonomisk opsving kaster af sig.

Lige nu har vi desværre en regering, der sparer på alt fra erhvervsuddannelser, gymnasiale uddannelser og videregående uddannelser. Dette samtidig med at de forsøger at bilde danskerne ind, at uddannelsesområdet opprioriteres. Man skal dog ikke besøge mange skoler før det står klart, at der de seneste år er blevet sparet i en sådan grad, at det begynder at kunne mærkes på undervisningen.

Mit budskab er klart; lad os droppe omprioriteringsbidrag på uddannelser. Og lad os så få lavet en målrettet investering i de uddannelser, der kæmper for at få alle unge med. Vi har en enestående mulighed for at gøre noget godt for både Danmark og for de mange unge, der hvert år ender udenfor samfundets fællesskab. Den mulighed må vi ikke lade gå til spilde en gang til.

Debat: Brug opsvinget til at investere i uddannelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce