Debat: Borgernes Torv - rolig nu...


Debat: Borgernes Torv - rolig nu...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Rudi Rusfort Kragh, medlem af Torvegruppen, udpeget af By og Land-Sydfyn
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Torvet i Svendborg optager med rette mange svendborgensere. Mange spørger sig selv og hinanden, hvad sker der? Senest er det lederskribenten på FAA, Hanne Frette (HF), der d. 2. september frisk spørger, hvorfor er der ikke sker mere på Torvet, nu hvor det er blevet bilfrit.

HF syntes at være utilfreds med aktivitetsniveauet på Torvet. At der ikke sker nok. Og retter fokus mod den af Byrådet nedsatte Torvegruppe. Som medlem af Torvegruppen må jeg lige gå i rette med HF her.

Når man kikker på sommerprogrammet for aktiviteter på Torvet, har der i år været mindst tilsvarende antal aktiviteter på Torvet som de forrige år i samme periode. Arrangeret af foreninger, institutioner og borgerne. Så hvis man mener, at der i år ikke er sket meget, må man altså have ment det samme de forrige år. Jeg mindes ikke, at denne kritik har været fremme de forrige år.

Skyldes den aktuelle kritik, at man i år politisk har besluttet, at det skal være bilfrit fra 1.6.18? Men, at Torvet er bilfrit i sommerperioden, er der ikke noget nyt i. Torvet har som bekendt også været bilfrit i sommerperioden de forrige år. Det eneste nye er, at Torvet nu også vil være bilfrit, når sommeren er ovre - og det er faktisk først nu (primo september), at denne nye situation er indtruffet. Det er simpelthen for tidligt d. 2. september at bedømme om dette er lykkes.

HF retter i sin leder kritikken mod Torvegruppen og skriver, at den blot snakker. Dermed rammer lederskribenten helt ved siden af skiven. Torvegruppen er netop nedsat for at snakke. Torvegruppen har formuleret visionen og værdierne for Torvet, som efterfølgende er blevet godkendt af Byrådet. Næste skridt er at virkeliggøre visionen og værdierne. Torvegruppen skal ikke selv udføre aktiviteter på Torvet eller arrangere aktiviteter på Torvet. Det fremgår af det kommissorium (arbejdsgrundlag) som Byrådet har besluttet. Og som findes på nettet.

Det er faktisk derfor, vi snakker om bænke, træer og strøm - som HF lidt nedsættende refererer Lars Erik Hornemann (V) for. Når der ikke syntes at være sket mere hænger det blandt andet sammen med Torvegruppens anerkendelse af den byplanmæssige faglighed og hensynet til de politiske beslutningsprocesser. Begge forhold kræver omtanke og tålmodighed.

Aktiviteterne på Torvet skal fremkomme af borgerne, foreningerne, erhvervslivet og andre, der kan hitte på, indenfor de rammer værdierne består af. Det handler om at gøre Torvet til Borgernes Torv - til gavn og glæde for os alle. Det har vi alle en fælles interesse i.

Debat: Borgernes Torv - rolig nu...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce