Debat: Børn skal ikke vokse op i fattigdom


Debat: Børn skal ikke vokse op i fattigdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


John Slot Petersen, den håbe- og forventningsfulde far, folkeskolelærer og medlem af SF, St. Byhavevej 66, 1.th., Svendborg
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: I SF vil vi ikke være med til, at børn vokser op i fattigdom, derfor vil vi afskaffe kontanthjælpsloftet, 225-timers reglen og integrationsydelsen.

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd lever knap 44.000 børn i fattigdom i Danmark, og det skyldes i høj grad kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen.

Regeringens og DF's indførsel af kontanthjælpsloftet, 225-timers-reglen og integrationsydelsen går hårdt ud over børnefamilierne og specielt børnene.

Regeringens og DF's politik rammer børnene med store konsekvenser, der kan og vil forfølge dem resten af livet i form af dårligere muligheder for skolegang og uddannelsesvalg på lige fod med andre børn. Det vil allerede tidligt i deres liv forringe muligheden for fast tilknytning til arbejdsmarkedet, og dermed får de væsentligt sværere ved at skabe det liv for dem selv og deres familie, som de ønsker.

Børnene, der vokser op i fattigdom, vil på grund af forældrenes stramme økonomiske situation have svært ved at deltage i sociale aktiviteter såsom fødselsdage, lejrskole, klasse- eller uddannelsesarrangementer samt fester i al almindelighed, deltagelse på de sociale medier og i foreningslivet osv. Disse aktiviteter er alle med til at udvikle og styrke børnenes personlige og sociale kompetencer.

Vi lever i et land med høj velstand, og vi taler altid om vores fortræffelige velfærdssamfund. Med det i tankerne, kan vi ikke være bekendt at lade børn vokse op i fattigdom - det vil SF i hvert fald ikke være med til.

En stemme på SF ved det kommende folketingsvalg, er en stemme på fællesskab, solidaritet og prioritering af velfærdssamfundet.

Debat: Børn skal ikke vokse op i fattigdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce