Debat: Blomstermassakre i rundkørsel


Debat: Blomstermassakre i rundkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ian Heilmann, medlem af bestyrelsen i Danmarks Naturfredningsforening i Svendborg, Bergmannsvej 49, Thurø
Brian Bergmann/Scanpix Danmark
Debat FAA. 

Læserbrev: Den grønne dagsorden har i den senere tid fået tilkæmpet sig stadig større bevågenhed - selv også hos mere erhvervsorienterede politikere og i landbruget. Det er glædeligt, at der er øget fokus på især den trængte vilde flora og insektfaunaen, to ting som selv børn ved er nøje forbundet.

Danske biavlere fortvivler over, at deres bier er truet af sprøjtegifte og mangel på mad, og der diskuteres heftigt, hvordan man bedst kan vende den negative udvikling. Vi kan alle bidrage - ikke mindst haveejerne, ved for eksempel at slå græs lidt sjældnere, lade hjørner af haven blive lidt vildere og så sende resten af Round-Up'en til destruktion. Men myndighederne bør være på forkant.

Indtil for nylig kunne man glædes over et gult hav af kurvblomsten Almindelig Kongepen på kuplen af rundkørslen øst for Christiansminde, oven for Thurødæmningen. Det kunne insekterne også. Lige indtil en dag, hvor Svendborg Kommunes slåmaskinemafia atter slog til. Så var det slut med den solskinsgule flora. Rundkørselskalotten, med det fine rød-hvide sømærke på toppen, har vel til formål at fange trafikanternes opmærksomhed og dermed øge trafiksikkerheden, noget også de gule blomster faktisk bidrog til. Men rundkørslen er åbenbart med på kommunens alenlange liste over arealer, rabatter og skråninger, der per automatik skal slås hele seks gange om året. Og man spørger sig selv: Hvad er meningen?

Jeg er med på, at trafiksikkerheden skal være i top på kommunens veje, men det her ligner spild af penge.

Jeg synes, at græsslåningen langs vejene trænger til lidt politisk opmærksomhed og at der er behov for en nøjere gennemgang af kommunens praksis på området. Der må være mange andre steder, hvor seks årlige slåninger ikke er nødvendigt, og hvor flora og fauna derved kunne få et løft. Danmarks Naturfredningsforening i Svendborg vil gerne deltage i en sådan gennemgang. Muligvis vil det koste lidt ekstra besvær at administrere en mere differentieret vejkantslåning - men der vil givetvis kunne spares på brændstofudgifterne til de store maskiner. Til gavn for de vilde blomster, bierne og de andre insekter - og klimaet, tilmed.

Debat: Blomstermassakre i rundkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce