Debat: Bilfrit torv


Debat: Bilfrit torv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Johnni Balslev, Ellen Marsvins Allé 3, Svendborg
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Det er en rigtig og modig beslutning at gøre byens centrale torv bilfrit.

Det er til gengæld ærgerligt, at Shopping Svendborg ikke umiddelbart kan se fordelen. For dem synes de 20 p-pladser på Torvet nærmest at være grundlaget for forretningslivets overlevelse. Intet kan være mere forkert. Væksten i forretningernes omsætning ligger helt andre steder.

Vi skal trække flere mennesker ind i bymidten og det fantastiske forretningsliv, der vitterlig findes i Svendborg. Men bymidten skal ikke være en konkurrent til storcentret uden for byen. Derude kører man lige op til forretningens hoveddør, gør sine indkøb og smutter hjem igen.

I Svendborgs bymidte oser man lidt rundt og lader sig friste. Man nyder købstadens charme langs havnen og oppe i de historiske forretningsgader. Det er også i bymidten, at man slår sig ned og kigger på livet fra en caféstol. Der er ingen, der kommer ind til byen for at glo på parkerede biler. Og slet ikke de turister Svendborgs forretningsliv i langt højere grad bør satse på.

Det er en uomtvistelig kendsgerning, at huslejerne på byernes attraktive pladser stiger forholdsvis mere end i sidegaderne. Derfor ser man også, at caféer og restauranter rykker ind på torvepladserne, og de mere almindelige forretninger rykker ud. Det er usædvanligt at se tre store livsstilsforretninger for kvinder samlet på byens mest centrale torv i Svendborg. Det er nok lidt urealistisk at tro, at de alle vil overleve på længere sigt.

Shopping Svendborg bør tage udfordringen op og medvirke til at gøre torvemiljøet endnu mere attraktivt. Et bilfrit torv er ikke et benspænd med derimod en spændende udfordring.

Debat: Bilfrit torv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce